Preskoči na glavni sadržaj

5 poslova od kojih se najbrže oboli


Neki poslovi u sebi nose opasnosti kojih niste svjesni, a koji mogu značajno uticati na vaše zdravlje.

Poljoprivrednici


Iako poljoprivrednici puno borave na otvorenom i vode fizički aktivan život, pa stoga imaju manje stope smrtnosti od bolesti srca ili na primjer, raka crijeva ili pluća, imaju mnogo veći rizik od nekih drugih bolesti, pokazalo je istraživanje američkog Nacionalnog instituta za rak. Među njima su leukemija, rak kože, usana i prostate. Zašto? Izloženi su opasnim hemikalijama, pesticidima, đubrivima kao i životinjskim virusima i prašini.

Građevinski radnici

Dizalice koje mogu ispustiti teret, padovi sa velikih visina i teška mašinerija nisu jedine opasnosti na gradilištima. Mnogi radnici koji rade na rekonstrukciji zgrade ili su nekada radili na njihovoj izgradnji, bili su i jesu izloženi azbestu, koji može da izazove asbestozu i rak pluća i 40 godina nakon što ste bili izloženi tom toksina koji se taloži u plućima.

Vatrogasci

Prilično je jasno zašto je opasno biti vatrogasac, ali povrede i udisanje dima nisu najveća opasnost, tvrde američke vlasti. sedam je puta vjerovatnije da će umrijeti vatrogasac od srčanog udara nego od udisanja dima, a dva puta vjerovatnije nego od nesreće, pokazuje statistika. Uzrok je stres, fizički i psihički. Prema jednoj studiji, dok se bore sa požarom, rizik od srčanog udara vatrogascima se povećava za sto puta.

Piloti

“Ne treba letjeti preblizu suncu” je izreka koja je, čini se, vrlo tačna kod pilota komercijalnih aviona. Naime, Islandski univerzitet napravilo je studiju koja je pokazala da piloti imaju 25 puta veću šansu da obole od malignog melanoma, što je najsmrtonosniji oblik raka kože. Uzrok bi mogla biti pojačana kosmička radijacija kojoj su izloženi, ali i životni stil, koji uključuje besplatne letove u tropske destinacije i puno sunčanja, kao i stalno mijenjanje vremenskih zona, što može uticati na sposobnost tijela da se bori protiv bolesti.

Svi radnici koji sjede za stolom


Bez obzira na to koliko vam je stolica udobna ili tastatura ergonomska, karijera za kancelarijskim stolom je opasna. Posao na kojem sjedite cio dan sa sobom nosi 82 odsto veći rizik od kardiovaskularnih bolesti u odnosu na poslove na kojim se sjedi do četiri sata nedjeljno. Osim onog očiglednog – više sjedenja znači manje aktivnosti, a time i manje sagorijevanje kalorija, pretjerano sjedenje utiče i na to kako mišići procesiraju glukozu i sagorijavaju salo. Naučnici su ustanovili da redovno vježbanje značajno umanjuje taj rizik. Međutim sjedenje sa sobom nosi i povećan rizik od raka debelog crijeva, a o bolnim leđima da ne govorimo.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…