Preskoči na glavni sadržaj

Znanstvenici stvorili piliće bez perja radi smanjenja troškova uzgoja

Nakon prve informacije o pilićima bez perja iz 2002. godine, pozornost javnosti i svjetskih medija još jednom je usmjerena na ovaj eksperiment dizajniran samo za jednu svrhu – stvoriti komercijalnu piletinu zbog gospodarske i ekološke prednosti. Ponovno čovjek misli da je pametniji od prirode i onoga kako je ona to savršeno oblikovala za opstanak svakog živog bića. Pitamo se, što je slijedeće, može li nas uopće išta više iznenaditi?

Pijetlići bez perja imaju izrazito crvenu boju kože za koju znanstvenici genetičari kažu da je normalna i tipična. Izraelski znanstvenik, profesor Avigdor Cahaner s Hebrejskog sveučilišta Jeruzalemskog Agronomskog fakulteta, navodi da su se očekivane prednosti goluždravih pilića potvrdile te da su izrazito pogodni za uzgoj u vrućim i vlažnim podnebljima. Također tvrdi da su ovi genetski modificirani pilići učinkovitiji, brže rastu i otporni su na toplinu i u konačnici će peradarske industrije imati velike koristi.

Cahaner objašnjava da u vrućim uvjetima perje pilića sprječava rasipanje interno proizvedene topline. Prema tome smanjuje se njihov stvarni rast, prinos i kakvoća mesa. Isto tako, mnogi ugibaju od vrućine prije nego li dospiju u prodaju. Zbog toga peradarske industrije imaju velike troškove zbog dodatnog hlađenja. Naravno, pilići bez perja ne trebaju hlađenje, stoga smanjuju troškove i povećavaju profit.

Ruski stručnjaci su otkrili još jedan ozbiljan nedostatak u novoj vrste piletine. Nepostojanje perja će stvoriti nelagodu za vrijeme parenja, kaže Margarita Dmitrieva, zamjenica direktora za istraživanja na ruskom veterinarskom institutu za peradarstvo. Kod parenja pijetao može ozlijediti kokoš svojim noktima i kljunom jer koka sada nema perja ni na glavi ni na  vratu. Stoga se nokti pijetla moraju rezati. Osim ogrebotina, pijetao se nema za šta držati svojim kljunom jer kokoši nemaju perja za koje se obično drži. Opstanak ozljeđenih kokoši je u opasnosti jer kada su ozljeđene, druge kokoši ih napadaju te ih se mora držati u izolaciji i liječiti.

Izraelski su genetičari slažu sa svojim ruskim kolegama, ali i će dalje uzgajati ćelave kokoši. Kažu i da se okusom ova piletina ne razlikuje od one s perjem, a donosi mnoge prednosti. Za peradarsku industriju samu, ne i za životinje, naravno.

Mnogi se sjećaju slika sa sela, gdje kokoši i pijetlovi, s perjem naravno, slobodno šeću dvorištem i hrane se zrnima te sitnim kukcima i glistama, veselo čeprkajući zemlju. Jedino takva piletina može imati dobar okus, ova industrijski tovljena ne samo da nema okus, ona smrdi, i često je zaražena salmonelom, puna je vode te je tretirana raznim lijekovima. Zašto se piletina puni vodom čitajte ovdje. Testovi sastojaka industrijski uzgojene piletine su ukazivali na fluorkinolone (zabranjene antibiotike), arsen, kofein, antidepresive, antihistaminike i acetaminofen. Više o tome čitajte u tekstu: “Čime je hranjeno pile koje se nalazi na vašem tanjuru?”

Mnogi će sada reći da nemaju uvjete za uzgoj vlastite piletine, što je i normalno ako žive u stanu ili ako se jednostavno ne žele baviti uzgojem. No kad prestanemo biti previše komotni, i kada počnemo misliti na vlastito zdravlje, shvatit ćemo da lako možemo doći i do domaće, organski uzgojene piletine. Ona se neće nuditi u supermarketima, ali je možete naći u prodaji na specijaliziranim štandovima ili možete do nje doći tako da je naručite od uzgajivača. Osim što će odlično doći vašoj prehrani, ovi su pilići, prije nego li postanu hrana, živjeli u normalnim prirodnim uvjetima što će se svakako odraziti na kvalitetu mesa.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…