Preskoči na glavni sadržaj

Ulja cimeta, jasmina, kamilice i majčine dušice uništavaju stanice raka, farmaciju to ne zanima!

O esencijalnim uljima i masnoćama smo pisali u brojnim tekstovima, njihovi učinci na ljudsko zdravlje su nevjerojatni i većini čitatelja malo poznati. U nedavnoj studiji koju su objavili kineski znanstvenici priroda je otkrila još jedno čudo u obliku zlatnih kapljica ulja kamilice i majčine dušice. S obzirom da broj oboljelih od raka svakoga dana sve više raste, a medicina tapka u mjestu, okrenut ćemo se prirodi i njenim blagodatima.

Zbog čega javnosta malo ili nimalo zna o izuzetnim učincima esencijalnih ulja na ljudsko zdravlje?

Priroda obiluje ljekovitim spojevima, no na žalost prirodni spojevi se ne mogu patentirati te najučinkovitiji „lijekovi“ ostaju netaknuti dok ljudi umiru od otrova koji im se predstavljaju kao čuda medicine. Novac je važniji od ljudskih života, da je to istina, zasigurno ste mogli osjetiti na vlastitoj koži jer ste morali proći kroz različite kure cijepljenja s bogatim dozama žive, fluoridiranja zubi i usne šupljine i sličnih „normalnosti“ današnjeg društva.

Zbog čega javnosta malo ili nimalo zna o izuzetnim učincima esencijalnih ulja na ljudsko zdravlje?
Zbog čega javnost malo ili nimalo zna o izuzetnim učincima esencijalnih ulja na ljudsko zdravlje?
Kinesko-njemački tim je još 2012. godine otkrio iznimni učinak jeftinog i lako dobavljivog ulja kamilice i majčine dušice na maligne stanice raka dojke. Unatoč učinkovitosti zlatnih kapi iz prirode niti jedna farmaceutska kompanija nije odlučila iskoristiti podatke iz studije jer se na istima ne može profitirati.

Već spomenuti tim je istraživao gotovo sva prirodna esencijalna ulja, osim kamilice i majčine dušice, otkrili su kako čak i ulja metvice, đumbira, limuna, grejpfruta, jasmina, lavande, ruže i cimeta imaju antibakterijsko i vitro-toksikološko djelovanje na sve stanice raka.

Čak i pri koncentraciji od 0,2%, esencijalna ulja su sprječavala dalje širenje raka ljudskih stanica te su ubijala stanice raka prostate, raka pluća, no jedino je ulje metvice bilo manje učinkovito u ovom omjeru.

Znanstvenici su ustanovili kako su ulja cimeta, majčine dušice, kamilice i jasmina bila najpotentnija u ubijanju stanica raka dojke, no nevjerojatno je kako ista ulja imaju snažan obrambeni učinak protiv razvijanja ove vrste raka.

Ulje cimeta i jasmina je u potpunosti uništavalo stanice raka dok je ulje kamilice ubijalo 93% stanica raka. Ulje majčine dušice uništava 97% stanica raka dojke, i sve to bez ikakvih negativnih efekata na zdrave okolne stanice.

Zloglasne stanice raka dojke MCF-7 nemaju načina za obranu od prirodnih antibiotičkih i toksičnih svojstava ulja, znanstvenici vjeruju kako bi dodatno istraživanje moglo otkriti način na koji bi se najbrže i najsigurnije isporučila prirodna ulja u zloćudne tumore, bez potrebe za operacijama, no kao što smo već spomenuli medicina i farmacija uopće nisu zainteresirani za klinička istraživanja na pacijentima kojima je pomoć prijeko potrebna i koji bi rado sudjelovali u takvim istraživanjima.

Bojimo se da će sve ostati na laboratorijskoj studiji i istraživanju učinka na ljudskim stanicama raka u Pertijevoj zdjelici.

Smatra se da su esencijalna ulja odlični inhibitori stanica raka zbog antioksidativnih svojstava te zbog velikog udjela flavonoida timola i karvakola. Oba flavonoida imaju snažno antiseptičko djelovanje i višestruko se mogu primijeniti u borbi protiv bolesti za koje mi danas nemamo efektnih lijekova te se lako apsorbiraju kroz crijevne resice bez gubitka pozitivnih svojstava.

Karvakol je izomer iz grupacije monoterpenskih fenola sa snažnim antiseptičkim, antibaktericidnim, antimikotičkim, protuupalnim i antiksiolitičkim djelovanjem, no oba flavonoida imamu nevjerojatnu citostatičku, hipoglikemičnu i spazmolitičku funkciju s gotovo nimalo neželjenih efekata.

Farmaceutska i medicinska mafija može ignorirati ovakva istraživanja, ali mi to nećemo.

Uza sve rečeno ne trebamo čekati na nova istraživanja, par kapljica ulja u omiljenom piću, čaju ili pak vodi, nam može pomoći na nevjerojatne načine. Ne preostaje nam ništa drugo već da i sami uživamo u onome što nam priroda nudi.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…