Preskoči na glavni sadržaj

Studija: sastojak iz kineske biljke eliminira rak u 40 dana!

Malo poznata biljka uistinu neobičnog imena sada je poznata kao “ubojica raka”, njen sastojak uzrokuje nestanak tumora kod miševa s rakom gušterače. Ova kineska biljka poznata pod nazivom “grom boga vina” odnosno lei gong teng, integrirana je u kineskoj medicini i koristi se u liječenju brojnih stanja.

Cijela biljka lei gong teng.Na stranici Nacionalnog centra za komplementarnu i alternativnu medicinu navode da je biljka, latinskog naziva Tripterygium wilfordii, višegodišnja loza porijeklom iz Kine, Japana i Koreje. U tradicionalnoj kineskoj medicini za zdravstvene potrebe se koristi već više od 400 godina liječeći razne upale ili hiperaktivnost imunog sustava. Trenutno se koristi kao narodni lijek za prekomjerne menstruacije i autoimune bolesti, poput reumatoidnog artritisa, multiple skleroze i lupusa, a priprema se od oguljenog korijena.

Laboratorijski nalazi ukazuju da se ova biljka može boriti protiv upala, potiskujući imunološki sustav, te da ima antikancerogene učinke. Iako su već prvi dokazi obećavajući, postoji tek nekoliko kvalitetnih studije o učinku biljke na ljude. Rezultati velikog istraživanja koje je financirao Nacionalni institut za artritis i mišićno-koštane i kožne bolesti (NIAMS), koje uspoređuje učinke kineske biljke u odnosu na konvencionalni lijek (sulfasalazin) za reumatoidni artritis, utvrdilo je da su simptomi (bol i oteklina, upala) kod ispitanika koji su koristili grom boga vina znatno blaži nego kod onih koji su koristili sulfasalazin.
Manja studija o ovoj biljci iznosi prednosti njenog korištenja pri nanošenju na kožu kod reumatoidnog artritisa.

Lijek može izazvati ozbiljne nuspojave ukoliko se pažljivo ne ekstrahira iz oguljenog korijena. Ostali dijelovi biljke su otrovni, stoga ne pokušavajte lijek napraviti sami već, ako ga je moguće nabaviti, potražite ga iz pouzdanih izvora.



Natural Society navodi da prema novom istraživanju Centra za rak sveučilišta u Minnesoti, spojevi ove biljke dovode do stanja bez tumora nakon samo 40 dana – čak i nakon prestanka liječenja. Studija je objavljena u časopisu “Science Translational Medicine” i financirana je od strane Nacionalnog instituta za zdravlje. Znanstvenici koji su radili na projektu su bili zaprepašteni s antikancerogenim svojstvima spoja, koji sadrži triptolid, a koji je identificiran u prethodnim istraživanjima kao antikancerogen. Misli se da je to ključna komponenta koja može biti odgovorna za antitumorske sposobnosti.

Voditelj studije i potpredsjednik istraživanja u centru za rak objasnio je kako je bio zapanjen učincima jednostavne biljke. Rekao je da je ovaj lijek nevjerojatno moćan u ubijanju tumorskih stanica.

Baš kao što je to slučaj s brojnim drugim moćnim tvarima poput kurkume i aronije, o čemu smo već pisali ovdje, znanost još uvijek previše polako potvrđuje ono što mnogi tradicionalni liječnici znaju cijelog svog života. Naravno, to je zato što velike koorporacije jednostavno nemaju novaca za istraživanja ljekovitosti prirodnih biljaka i spojeva poput ovoga u kineskoj biljci. No mi znamo da je to zapravo laž. Istina je da su jednostavni biljni spojevi, koji imaju nevjerovatna antitumorska djelovanja, gotovo besplatni u odnosu na skupe i opasne lijekova protiv raka.

Cilj velikih farmaceutskih tvrki je ignoriranje prirodnih spojeva, jer oni ne donose profit, umjesto provođenja studija o ljekovitim učincima biljaka, novac se usmjerava na marketinšku promociju sintetičkih lijekova i plaćanje lažnih studija koje će odobravati te lijekove. Na kraju, dio novaca odlazi i na plaćanje raznih odšteti zbog razornih djelovanja upitnih lijekova.

Pretpostavljate li što će se dogoditi s ovom kineskom biljkom? Iako ova biljka ima blagotvorne učinke i dostupna je, te time gotovo besplatna, pojedinci odgovorni za istraživanja će sada biti u potrazi za stvaranjem farmaceutskog lijeka od bitne komponente triptolid. Za taj lijek će se tražiti odobrenje FDA i on će na kraju biti patentiran, ali nutricionistički opustošen, te prodan za pretjeran iznos.

No srećom, pravi lijek, “grom boga vina” odnosno lei gong teng neće nestati, vi ga samo morate potražiti umjesto da nasjedate ili pristajete na prevare.

Gary Meadows, istraživač koji je analizirao brojne objavljene studije, shvatio je da je u tim studijama navedeno čak preko 40 biljnih spojeva koji imaju utjecaj na isključivanje gena koji potiču širenje raka
.
Istaknut ćemo njegov zaključak:

“Mi smo uvijek u potrazi za čarobnim rješenjem. Pa, postoji puno magičnih tvari u onome što jedemo i povezano je s našim životnim stilom. Samo ih trebamo iskoristiti, a oni mogu i raditi zajedno.”
No znanstvena zajednica naravno nije krenula tim smjerom, jer od toga nema koristi, farmaceutske kompanije u sprezi sa znanošću od nas imaju koristi samo ako smo bolesni te im nije u cilju da smo zdravi. Mi se nadamo da je vama stalo do vašeg zdravlja i također se nadamo da ljudi danas više nego prije shvaćaju da imaju izbor.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Uklanjanje madeža prirodnim putem bez ožiljka i bez oštećenja kože!

Uklanjanje madeža prirodnim putem: naučite kako ukloniti madeže Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje. To su površinske nakupine tkiva i melanocita, stanica kože, koje proizvode pigment koji koži daje prirodnu boju. Mogu se pojaviti bilo gdje na koži, a kad se pojave na vidljivom mjestu predstavljaju estetski problem. Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokom razinom hormona, a neki su i nasljedni. U većini slučajeva se nevusi uklanjaju kirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem. Kirurg odstranjuje madež tako da ga izreže van i nakon toga spoji kožu unutarnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu kirurga da to čim bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta. Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža. Ako pokušate sami ukloniti onaj kancerogeni,

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor