Preskoči na glavni sadržaj

Volite kisele krastavce? Evo kako da ih brzo ukiselite da budu preukusni!

Volite kisele krastavce? Evo kako  da ih brzo ukiselite da budu preukusni!

Ukoliko su vam potrebni kiseli krastavčići van sezone, možete ih ukiseliti za svega 4 do 5 dana.

 Sastojci:

– 2 kg srednjih krastavaca
– 4 supene kašike soli
– mirođija
– veće parče starog hljeba

Priprema:

Krastavce dobro oprati, krajeve odseći i unakrst zasjeći sa obje strane ali ne skroz da ostanu cijele. Poredati krastavce u teglu, uspravno, po mogućnosti tijesno. Između njih utisnuti 3-4 grančice svježe mirođije i dodati 4 supene kašike soli i preliti vodom.

Na vrh staviti 2 parčeta starog hljeba. Na teglu staviti tanjirić i staviti u hladovinu, ali tako gdje ima i sunca tokom dana. Voda će se zamutiti, ali to je normalno.

Krastavci su gotovi kada izgube boju i u sredini i imaju prijatan miris. To je otprilike 4-5 dana, zavisi od toplote vazduha.

Kad su gotovi, izvaditi hljeb i mirođiju i baciti. Krastavce oprati u vodi, premjestiti ih u plastičnu kutiju sa poklopcem. Preko gaze ocijediti tečnost i preliti krastavce. Poklopiti i držati u frižideru.

Ovako pripremljeni krastavci mogu trajati oko dvije sedmice. A za to vrijeme se već može napraviti druga tura.

Izvor: fokus.ba

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor

RECITE ZBOGOM: Kašalj je od sada prošlost! (RECEPT)

Ukoliko imate problem sa kašljem, mi vam donosimo idealan recept koji će vam omogućiti da se oslobodite kašlja i bez problema uživate u zimskim čarolijama! Stavite na vatru šerpu sa 2 litra vode. Kada voda prokuha, ubacite u nju neke od mekinja – od bilo koje vrste žitarice. Odvar se pije umesto čaja, soka ili supe, sasvim vruć. Ovo jednostavno i pristupačno sredstvo se smatralo jednim od najboljih za vraćanje glasa, pa su ga koristili – i danas ga koriste mnogi pevači, glumci, i druge osobe, čija profesija je vezana za dobar glas.  Izrezati na sitne komadiće 10 glavica luka i 1 glavicu belog luka. Sve to provreti u nepasterizovanom mleku sve dok luk ne omekša. Dodati meda, a onda ovu masu u količini od 1 supene kašike dodavati čajevima od žalfije ili hajdučke trave i piti tokom dana, a najmanje 4 – 6 puta.