Preskoči na glavni sadržaj

Lijek za topljenje kamenca u bubregu i žući

 multiple-kidney-stones

Jedan od čestih problema u našim krajevima predstavljaju pijesak ili kamen u bubrezima ili žuči. Problem je najčešće uzrokovan vodom i ishranom. Kako bi pokušali izbjeći teške i invenzivne metode konvencionalne medicine donosimo vam oprobani narodni recept za topljenje i izbacivanje kamenčića iz organizma.

Sastojci:

250 g šećera u prahu,
0.25 l maslinovog extra djevičanskog (eko) ulja,
250 g limuna sa korom
250 g peršinovog korjena (samljevenog)
250 g meda
(ili jednake količine svih sastojaka)
Uputstvo:

Limun dobro operete i ukoliko je prskan očistite od kemikalija. To možete uraditi mješavinom za čišćenje voća, a recept za smjesu i proceduru možete naći ovdje. Nakon što limun očistite, isjecite ga na komadiće i sameljite u blenderu ili nekoj drugoj mašini što sitnije, korijen peršuna ogulite isjecite na komadiće i sameljete ga kao i limun. Sve pomješajte i dodate med, maslinovo ulje i šećer u prahu. Sastojke mješajte tako dugo dok se masa potpuno ne izjednači.

Za probleme s kamenčićima u bubregu i žuči potrebno je uzimati jednu jušnu žlicu smjese ujutro na tašte i navečer pred spavanje. Smjesu je potrebno držati u frižideru svo vrijeme u staklenoj boci jer je kvarljiva. Za riješavanje većine problema s pjeskom ili kamenčićima u bubrezima i žuči potrebno je popiti dvije navedene mjere. (Nakon što potrošite prvu napravite još jednu smjesu jer je kvraljiva te se pravi po mjeri od 250 g po sastojku). Smjesa je osmišljena i isprobana u svrhu otapanja kamnčića i vrlo je djelotvorna.

Smjesa je vrlo prijatnog ukusa, a njen sastav jako je zdrav i za druge namjene te ga i drugi ukućani mogu koristiti usporedo s osobom koja boluje od kamena u organizmu. Važno je napomenuti da se za vrijeme korištenja terapije trebaju piti što veće količine tekućina , najbolje vode.

ZdravljeBEZdoktora

Ostali recepti

Na istom linku možete pronaći i vrijedne komentare u kojima čitatelji dijele svoja iskustva. Prenosimo neke od njih.

Nija: “Moj muž se rješio kamenaca u bubregu pijući limun i maslinovo ulje.”

Nino: “U februaru 2012 imao sam jak bol jer mi se pomjerio kamen u bubregu za koji nisam znao. Završio u bolnici. Koristio sam ovaj recept napravio masu sa po pola kile sastojaka bez, ali sam koristio lišće peršuna mjesto korijena. Od tada nisam imao problema, a na pregledu ultrazvukom sve izgleda čisto. Preporučujem toplo.”

Snježana: “Znam dvije osobe kojima je ultrazvuk pokazao da imaju kamen na bubregu i nakon 2 tjedna pijenja dnevno 2l čaja od peršina (suhog peršina) kamen se otopio,tj.nije ga vise bilo na ultrazvuku. Jedna od njih je moja majka koja ima 75g. Na 1l prokuhane vode staviti 3 velike žlice suhog usitnjenog peršina i nakon 5 min procjediti…piti toplo ili hladno svejedno.”

Željka: “Pola kilograma domaćeg meda, pola kg maslinovog ulja (najbolje domaće, a može i kupovno) i pola kg limuna samljeti….to ujutro uzeti po jušnu žlicu na tašte.
Ja sam imala kamen u žući, strašne bolove, nisam htjela na operaciju i dobro sam uradila… pomaže 100%”

xxxx: “Pošto imam probleme s bubrezima unazad 15 godina podijelit ću s vama recept koji sigurno razbija kamen. Prije 15 g sam dobio napad bubrega i tad mi je otkriveno 10 kamenja, 6 u desnom i 4 u lijevom bubregu, svi iste veličine od 1 cm. Pošto sam jedan kamenčić izbacio otrkiveno je da imam kristalno kamenje, mislim na kemijski sastav. To je najgore moguće kamenje jer ih laser ne može razbiti. Nakon nekih pola godine patnje jedna baka, koju ću pamtiti čitav život, mi je rekla za recept koji mi je vjerovatno spasio i život. Obižna ZOB, svako je na selu ima, a i u gradu je nije teško nabaviti. Pio sam čaj mjesec dana i doktor nije vjerovao da nemam niti jedan kamen, a ja nisam osjetio da sam ih izbacio jer ih zob potpuno razbije. Znači 1 litra vode, 5 žlica zobi. Kad voda proključa oprana zob se stavi u vodu i kuha još jedno 10 minuta, kuhana je kad sva zob padne na dno. Procijediti i piti 2 čaše od 2 dcl ujutro dok se ustane i dvije navečer. 7 dana se pije pa 7 dana pauze. Zob je najbolje skuhati navečer, procijediti i onda piti sutradan. Vrlo je bitno piti 7 dana pa 7 pauza.

Ovaj čaj je meni pomogao, a i mnogim mojim prijateljima, nadam se da će i vama.

Usput da spomenem da sam pio i gore navedeni recept sa peršinom i medom, ali meni je zob pomogla… Naravno da se treba praviti pauza s čajem kad više nemate problema, ali bubreg kad jednom krene praviti kamen pravi dok ste živi. Ja recimo pijem mjesec-dva pa pauziram pola godine i više i od tada držim stvar pod kontrolom. Poželjno je naći zob koja nije prskana raznim kemikalijama. Ako nekom pomogne kao Što je meni bit će mi drago.”

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Uklanjanje madeža prirodnim putem bez ožiljka i bez oštećenja kože!

Uklanjanje madeža prirodnim putem: naučite kako ukloniti madeže Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje. To su površinske nakupine tkiva i melanocita, stanica kože, koje proizvode pigment koji koži daje prirodnu boju. Mogu se pojaviti bilo gdje na koži, a kad se pojave na vidljivom mjestu predstavljaju estetski problem. Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokom razinom hormona, a neki su i nasljedni. U većini slučajeva se nevusi uklanjaju kirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem. Kirurg odstranjuje madež tako da ga izreže van i nakon toga spoji kožu unutarnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu kirurga da to čim bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta. Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža. Ako pokušate sami ukloniti onaj kancerogeni,

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor