petak, 11. rujna 2015.

Napravite jastuk od biljke koji liječi sve bolesti vezane za kičmu,giht,reumu,grčeve..

Napravite jastuk od biljke koji liječi sve bolesti vezane za kičmu,giht,reumu,grčeve..

Jastuk nabijen od lišća ove biljke najzdraviji su ležaji koje možete poželjeti!

Na njemu se čovjek dobro odmori, umor jednostavno nestaje. Buhe, stjenice i uši jednostavno ne podnose bujad i bježe od nje. Takav ležaj liječi grčeve, trganje u udovima, giht i reumu, reumatsku glavobolju i reumatsku zubobolju.

Korijen bujadi otklanja neugodne boli u listovima, te ga stoga moramo držati pokraj listova u postelji. Kupke od lišća i korijena liječe giht, reumu, čak i gangrenu.

Svježa bujad u jastuku liječi nagluhost nastalu od prehlada i propuha. Dakako, i glavu treba dobro pokrivati. Svježi listovi bujadi privezani uz čelo i oči, bistre pogled i uklanjaju titranje pred očima. Suha bujad u cipelama uklanja umor i grije noge.

Križobolja će biti brzo izliječena snopićem svježe bujadi koji privežemo na pogođeno mjesto. Neke će vrijeme bolovi biti čak i jači, ali uskoro nestaju!

Kod bolova u križima, mažemo više puta uljem od pljuskavice.

Na taj će način tkivo postati gipkije i podatnije, pa je i veća mogućnost da ćemo ga prikladnim razgibavanjem normalizirati. Rakija u kojoj se namakao korijen bujadi izvrsno je sredstvo za utrljavanje i masažu kod gihta i reume.

Za masiranje bolesnih udova te opeklina i oparina (opeklina izazvanih vrućom parom) izvrstan je iscjedak bujadi u domaćem jabučnom octu: veći svežanj listova i korijena bujadi nasitno narežemo, prelijemo s 4 do 5 litara domaćega jabučnog octa, namačemo tri dana, ocijedimo u staklenke i dobro začepimo. Bujad je i otrovna, stoga je konzumirajmo vrlo oprezno. Bujad tjera gliste, a uništava čak i trakavicu.

Bolesnik treba na tašte popiti šalicu čaja od bujadi i tako ostati još dva sata. To će liječenje možda morati nastaviti još oko osam dana dok svi nametnici ne uginu ili ne izađu-.

Bujad djeluje na maternicu stoga je trudnice ne smiju uzimati niti ležati na njoj.

Nema komentara:

Objavi komentar