Preskoči na glavni sadržaj

IZNENADIT ĆETE SE:Ovo je tihi ubica u vašoj kuhinji koji je gori i od droge i od alkohola!

IZNENADIT ĆETE SE:Ovo je tihi ubica u vašoj kuhinji koji je gori i od droge i od alkohola!


Thomas Fricke, suosnivač i predsjednik ForestTrade, organskih začina u Americi rekao je nedavno šokantnu istinu “Gotovo svi uobičajeni začini koji se nalaze u prodaji su ozračeni opasnim hemikalijama koje su zabranjene svuda, samo što se o tome ne priča i ne piše”.

KAKO JE TO MOGUĆE?

Naime, čitav proces se dešava tijekom obrade nekog prozivoda, skladištenja i distribucije.

Naime, proizvođači začina pokušavaju iz namirnice izvući što je moguće više ukusnih sastojaka tako da ih tretiraju steriliziranjem i najčešće koriste etilen oksid.

Etolen oksid je opasna hemikalija koja je prilikom prevelike izloženosti labaratorijskih glodavaca imalo za posljedice rak i druge genetske mutacije.

Kod manje izloženosti javlja se iritaacija kože, sluznice oka, oštećenje mozga i živaca, depresiju i mnoge druge bolesti.

Začini su najčešće komtaminirani insektima, dlakom glodavaca ili kosom, ili drugim opasnim hemikalijama.

Isto tako začini su često kontaminirani izmetom glodavaca koji mogu biti jako opasni po zdravlje čovjeka.

Međutim, ovi podaci se smatraju ograničeni i neuvjerljive zbog nesigurnosti u studiju.

Da ne govorimo o načinima na koji ubijaju bakterije prilikom obrade proizvoda, umjetnih boja, konzervansa i GMO proizvoda.

Uglavnom cijela studija se ne uzima zaozbiljno, i iako se niko nije zauzeo da bolje istraži ovo sumnjivo područje, mi začine redovno koristimo i često u prekomjernoj mjeri.

ŠTA MOŽETE UČINITI?

Kupiti organski začina.

Organski začini ne sadrže nikakve punila, sintetičke protiv grudVanja, umjetnih boja, okusa i konzervansa koji se mogu naći u konvencionalnim začina. Oni također nisu ozračeni i bez genetski modificiranih sastojaka.

KUPITE ORGANSKI PROIZVOD ILI PROZVODITE SAMI SVOJ ZAČIN.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor