Preskoči na glavni sadržaj

IZNENADIT ĆETE SE:Ovo je tihi ubica u vašoj kuhinji koji je gori i od droge i od alkohola!

IZNENADIT ĆETE SE:Ovo je tihi ubica u vašoj kuhinji koji je gori i od droge i od alkohola!


Thomas Fricke, suosnivač i predsjednik ForestTrade, organskih začina u Americi rekao je nedavno šokantnu istinu “Gotovo svi uobičajeni začini koji se nalaze u prodaji su ozračeni opasnim hemikalijama koje su zabranjene svuda, samo što se o tome ne priča i ne piše”.

KAKO JE TO MOGUĆE?

Naime, čitav proces se dešava tijekom obrade nekog prozivoda, skladištenja i distribucije.

Naime, proizvođači začina pokušavaju iz namirnice izvući što je moguće više ukusnih sastojaka tako da ih tretiraju steriliziranjem i najčešće koriste etilen oksid.

Etolen oksid je opasna hemikalija koja je prilikom prevelike izloženosti labaratorijskih glodavaca imalo za posljedice rak i druge genetske mutacije.

Kod manje izloženosti javlja se iritaacija kože, sluznice oka, oštećenje mozga i živaca, depresiju i mnoge druge bolesti.

Začini su najčešće komtaminirani insektima, dlakom glodavaca ili kosom, ili drugim opasnim hemikalijama.

Isto tako začini su često kontaminirani izmetom glodavaca koji mogu biti jako opasni po zdravlje čovjeka.

Međutim, ovi podaci se smatraju ograničeni i neuvjerljive zbog nesigurnosti u studiju.

Da ne govorimo o načinima na koji ubijaju bakterije prilikom obrade proizvoda, umjetnih boja, konzervansa i GMO proizvoda.

Uglavnom cijela studija se ne uzima zaozbiljno, i iako se niko nije zauzeo da bolje istraži ovo sumnjivo područje, mi začine redovno koristimo i često u prekomjernoj mjeri.

ŠTA MOŽETE UČINITI?

Kupiti organski začina.

Organski začini ne sadrže nikakve punila, sintetičke protiv grudVanja, umjetnih boja, okusa i konzervansa koji se mogu naći u konvencionalnim začina. Oni također nisu ozračeni i bez genetski modificiranih sastojaka.

KUPITE ORGANSKI PROIZVOD ILI PROZVODITE SAMI SVOJ ZAČIN.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…