petak, 28. kolovoza 2015.

Sramite se pustiti suzu? Nakon ovoga ćete promijeniti mišljenje!

Sramite se pustiti suzu? Nakon ovoga ćete promijeniti mišljenje!

Pustiti suzu mnogima je stvar ponosa.

Da neko ne vidi… Da ne pomisle svašta… Pa je zadrže, čak i kada bi iz tih tužnih očiju bez problema mogla poteći i čitava rijeka, prenosi Večernji.

Možda ste u tom trenutku i ostali dosljedni sebi, prema van se prikazali kao jaka osoba koja može suspregnuti suze i kontrolirati emocije, ali ipak ste učinili nešto loše za sebe…

Ako ste ipak sebi dopustili da nekoliko suza klizne niz vaše obraze, sami sebi ste jako puno pomogli. Ubrzo ćete se naći u puno boljem raspoloženju nego ste bili prije no što ste imali razloga za plakanje, pokazali su to rezultati istraživanja.

Za popravak raspoloženja bit će potrebno oko 90 minuta nakon što ste dopustili da suza kane iz vašeg oka.

– Ovo je prva studija koja je otkrila jasnu vezu između plakanja i dugoročnog popravka raspoloženja – pojasnio je voditelj istraživanja Asmir Gračanin s nizozemskog Sveučilišta Tilburg.


Rekao je kako su prethodna istraživanja dala oprečne rezultate jer se evaluiralo raspoloženje osoba odmah nakon plača, no ovim istraživanjem pratilo se “stanje” tužnih osoba u tri intervala, odmah nakon što su pustili suze, 20 minuta poslije te nakon 90 minuta, piše Huffington Post.

Nema komentara:

Objavi komentar