Preskoči na glavni sadržaj

Par gutljaja ovog napitka dnevno može da vam spasi život. Napravite ga sami (RECEPT)


Zbog ubrzanog načina života i nezdravih navika, sve više ljudi muku muči sa povišenim holesterolom koji "tiho" ukazuje na loše stanje krvnih sudova koje je najblje održavati zdravim pomoću prirodnih preparata
 
Ako iz lekarske ordinacije redovno izlazite sa nalazima krvi koji pokazuju povišen holesterol i usput svakodnevno slušate koje sve zdravstvene probleme to može da vam prouzrokuje, onda znate koliko značajno da taj problem što pre rešite.

Pri tom ne mislimo na upotrebu lekova, jer naravno da bi idealno bilo da svoju krv prečistite prirodnim putem.

Pomoć se krije u ovom narodnom leku koji je zaista lako pripremiti, a koji efikasno uklanja masnoću u krvi i, istovremeno, jača krvne sudove, čisti creva od parazita i jača imuni sistem.

Njegovu lekovitu bazu čine limun i peršun koji se kuvaju od dva do tri sata, a evo i kompletnog recepta.

Sastojci:

1 kg limuna
5 veza peršuna
3 l vode
1 kesica sode bikarbone

Foto-ilustracija: Foter/abbyladybugFoto-ilustracija: Foter/abbyladybug
Priprema:

Operite limun u hladnoj vodi, a zatim ga potopite u toplu vodu u koju je ste prethodno umešali kesicu sode bikarbone. Ostavite ga u vodi oko sat vremena.

Peršun sa stabljikom iseckajte na sitne komadiće (ili ga kratko sameljite u blenderu) a zatim isto učinite i s limunom (s korom).

Peršun i limun stavite u dublju šerpu pa na njih nalijte tri litre vode i kuvajte na nižoj temperaturi dva do tri sata. Kada se sastojci dobro raskuvaju, procedite vodu, a ono što ostane, oko 1,5 litar sirupa prelijte u čistu staklenu bocu.Konzumiranje:

Svakog jutra pijte po jednu rakijsku čašicu ovog sirupa na prazan želudac i to radite dve nedelje bez prestanka. Napravite pauzu nedelju dana pa ponovite proces ukoliko je neophodno. Rezultati neće izostati.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…