utorak, 25. kolovoza 2015.

Par gutljaja ovog napitka dnevno može da vam spasi život. Napravite ga sami (RECEPT)


Zbog ubrzanog načina života i nezdravih navika, sve više ljudi muku muči sa povišenim holesterolom koji "tiho" ukazuje na loše stanje krvnih sudova koje je najblje održavati zdravim pomoću prirodnih preparata
 
Ako iz lekarske ordinacije redovno izlazite sa nalazima krvi koji pokazuju povišen holesterol i usput svakodnevno slušate koje sve zdravstvene probleme to može da vam prouzrokuje, onda znate koliko značajno da taj problem što pre rešite.

Pri tom ne mislimo na upotrebu lekova, jer naravno da bi idealno bilo da svoju krv prečistite prirodnim putem.

Pomoć se krije u ovom narodnom leku koji je zaista lako pripremiti, a koji efikasno uklanja masnoću u krvi i, istovremeno, jača krvne sudove, čisti creva od parazita i jača imuni sistem.

Njegovu lekovitu bazu čine limun i peršun koji se kuvaju od dva do tri sata, a evo i kompletnog recepta.

Sastojci:

1 kg limuna
5 veza peršuna
3 l vode
1 kesica sode bikarbone

Foto-ilustracija: Foter/abbyladybugFoto-ilustracija: Foter/abbyladybug
Priprema:

Operite limun u hladnoj vodi, a zatim ga potopite u toplu vodu u koju je ste prethodno umešali kesicu sode bikarbone. Ostavite ga u vodi oko sat vremena.

Peršun sa stabljikom iseckajte na sitne komadiće (ili ga kratko sameljite u blenderu) a zatim isto učinite i s limunom (s korom).

Peršun i limun stavite u dublju šerpu pa na njih nalijte tri litre vode i kuvajte na nižoj temperaturi dva do tri sata. Kada se sastojci dobro raskuvaju, procedite vodu, a ono što ostane, oko 1,5 litar sirupa prelijte u čistu staklenu bocu.Konzumiranje:

Svakog jutra pijte po jednu rakijsku čašicu ovog sirupa na prazan želudac i to radite dve nedelje bez prestanka. Napravite pauzu nedelju dana pa ponovite proces ukoliko je neophodno. Rezultati neće izostati.

Nema komentara:

Objavi komentar