Preskoči na glavni sadržaj

ABDULAH KABAŠ IZ SARAJEVA OTKRIVA KAKO JE POBEDIO ŠEĆERNU BOLEST: Pojeo 3 saksije čuvarkuće…

Bilo je perioda kada sam gubio kilograme i imao manje vrednosti ŠUK-a ali se sve opet vraćalo na staro i pored moje discipline u korišćenju medicinske terapije rezultati su bili slabi. Trajalo je to godinama. Visok šećer mi je razorio organizam.

500

Abdulah Kabaš iz Sarajeva otkriva kako je pobedio šećernu bolest:

Pojeo 3 saksije čuvarkuće …

Svetska zdravstvena organizacija procenjuje da više od 220 miliona ljudi širom sveta boluje od dijabetesa. U Federaciji BiH prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u 2010. godini umrlo je od dijabetesa 413 muškaraca i 730 žena. Broj umrlih i obolelih je u porastu, a trenutno u našoj zemlji više od 250.000 stanovnika ima neki od oblika dijabetesa, piše Aura.

Lekari su nemoćni jer ne postoji lek u oficijelnoj medicini koji može uništiti ovu bolest. Postoje samo terapije koje delimično ublažavaju simptome, baveći se posledicama, a ne uzrokom. No, mnogima, a posebno ljubiteljima alternativne medicine odavno je poznato da lek postoji. Nalazi se u flaši Osmanovog soka za dijabetes – prirodnog insulina.

Upravo je taj lek pomogao i našem sagovorniku, Abdulahu Kabaso, 49-godišnjem prevodiocu engleskog jezika iz sarajevskog naselja Dobrinja. Abdulah nam je poslao email u kojem detaljno opisuje svoju borbu sa dijabetesom. Prenosimo deo naše prepiske i telefonskog razgovora.

Kobna kombinacija

- Poštovana „Auro“ i čitaoci „Aure“, želim sa vama podeliti svoje iskustvo o pobedi teške bolesti. Radi se o dijabetesu kojeg sam nadvladao veoma jednostavnom terapijom pa predlažem da priču objavite, kako bi se njome okoristili i brojni drugi „šećeraši“.

- Rođen sam 1965. godine u Sarajevu, profesor sam engleskog jezika i književnost. Dijabetes mi je dijagnostikovan 1998. godine i tada je ŠUK bio oko 15 jedinica. Nikada nisam koristio insulin već samo terapiju sa tabletama i dete koje su bile relativno uspešne. U prevodu to znači da su se kilogrami vraćali, a dijabetes polako ali sigurno „uzimao“ svoj danak – pojašnjava Abdulah.

Dodaje da zbog prirode posla koji obavlja, nema mnogo fizičkih aktivnosti, što je rezultiralo nakupljanjem viška kilograma, a sa kilažom je rastao i šećer.

- Dostavljam vam i dvije fotografije na kojima se može uočiti problem sa gojaznošću. Nije da se pravdam, ali, uglavnom sedim za računarom i prevodim ili sedim u kabini i simultano prevodim, a da bih stigao pozavršavati ostale obaveze koristim automobil i tako se vrtim u jednom krugu koji ne ostavlja vreme za šetnje ili teretanu.

Uz sve to, bavim se muzikom; sviram profesionalno već 40 godina. Volim društvo i kafanu, gurman sam i volim dobro pojesti, a volim i kuhati što je preraslo u kombinaciju koja je jako prijatna ali i jako opasna po zdravlje.

Moj put do oporavka

- Bilo je perioda kada sam gubio kilograme i imao manje vrednosti ŠUK-a ali se sve opet vraćalo na staro i pored moje discipline u korišćenju medicinske terapije rezultati su bili slabi. Trajalo je to godinama. Visok šećer mi je razorio organizam.

- Stradali su mi sitni krvni sudovi, cirkulacija nogu, a sve je kulminiralo pucanjem sitnih krvnih sudova u oku i jakim krvarenjem što je dovelo u pitanje moj dalji normalan život. Predstoji mi ozbiljna operacija oka, a preduslov za to je regulisanje ŠUK-a i dovođenje ostalih nalaza u normalu – ispričao nam je Abdulah u našem prvom telefonskom razgovoru.

Pao je i dogovor da Abdulaha posetimo, slikamo nalaze ali i njega. Pohvalio nam se da je dobro „stesao“ kilograme. No, pred samo finaliziranje novine otpao je dogovor o poseti. Abdulah nam je javio da je dobio termin za operaciju oka. Susret je odgođen, ali, ostatak priče je tu.

- Našao sam se pred najvećom bitkom za moje zdravlje. Bio sam u ćorskokaku, bolešću priteran uza zid. Vrag je odneo šalu. Šećer, gojaznost, sav se raspadam, ne znam šta će mi s vidom biti …

- Znao sam da mi vreme ističe, da moram nešto radikalno preduzeti. „Auru“ sam čitao povremeno jer verujem u alternativnu medicinu, samo, bio sam inertan. Nisam ozbiljno shvatao svoje tegobe – ispričao nam je Abdulah.
Poduzeo je onda, veli, najveći korak u svom životu. Najispravniji.

Nije „prazna“ priča

- Nazvao sam broj iz Aure. Javio mi se Mirsad Krnjić, Osmanov sin. Opisao mi je u telefonskom razgovoru šta treba da radim da bih bolest pobedio. Zvučao je veoma pošteno i uverljivo i ja sam rešio da probam pa šta mi Bog da. Otišao sam do Krnjića u mesto Brđani kod Konjica. Bilo je to u januaru ove godine.

Krenuo sam sa prvom turom terapije od 40 dana. Striktno sam se pridržavao i rigoroznog režima ishrane; ujutro na prazan stomak jeo sam svežu čuvakuću (do sad sam pojeo pune 3 saksije) i pio 0, 05 lit. sirupa natašte i pred spavanje, a preko dana oko 1-1,2 litra čaja. Jeo sam tek toliko „da mi ne gori lampica od rezerve“, doslovno samo da preživim.

- Hodao sam gde god sam mogao i smanjio korišćenje automobila. Zvao sam Mirsada Krnjića i dosađivao mu pitanjima ali mi je on uvek ljubazno odgovarao i hrabrio me. Sve što mi je rekao o toku poboljšanja moje bolesti se obistinilo. Već nakon 7-8 dana, jutarnje vrednosti ŠUK-a su pale na 7-8 jedinica, a kad sam krenuo sa terapijom bile su oko 13.

Nakon 20 dana i pola potrošene prve ture preparata, ŠUK je pao ispod 7, da bi i dalje padao i stao na oko 6, do kraja prve kure od 40 dana. Bez prekida sam nastavio sa drugom terapijom od još 40 dana, redovno uzimajući sirup ujutro i naveče, čaj tokom dana. Rezultati su bili sve bolji.

Uverio sam se da ova terapija nije samo prazna priča.

500

- Čak i kad jedem malo više, jutarnje vrednosti šećera su 4,4-5,7 jedinica. Nastavio sam sa terapijom i za 65 dana sam izgubio 15 kilograma. Osim smanjenja kilograma i šećera, osetio sam i druga poboljšanja. Imam više energije, cirkulacija je bolja, nestalo je znojenje.

Ovu priču dijelim sa svima jer je istinita i stojim na raspolaganju svakome da me direktno kontaktira i uvjeri se lično (Abdulahov kontakt telefon i email: +387 61.150.484; akabas@bih.net.ba).

- Na kraju bih dodao još ovo: Hvala porodici Krnjić na njihovom čudesnom proizvodu koji mi je promenio život. Hvala što su mi omogućili da normalno živim i da budem zdraviji. Hvala i Auri zahvaljujući kojoj sam dobio sve potrebne informacije i počeo da se leči. Preporučujem svima koji imaju iste probleme kao što sam je imao da ne čekaju ni trenutka već da krenu što pre i da uzmu svoj život u svoje ruke.

Možete se izboriti sa bolešću i popraviti kvalitet svog života. Treba discipline i odricanja ali rezultati su tu i to niko ne može osporiti – naglasio je Abdulah, kojem se zahvaljujemo na poverenju i iskustvu podeljenom sa našim čitaocima. Nadamo se da će i operacija oka biti uspešna …

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…