Preskoči na glavni sadržaj

Uske farmerke opasne po zdravlje - upozoravaju lekari. Pogledajte i zasto..

 Thinkstock

Duže čučanje u uskim farmerkama može da ugrozi vaše zdravlje, upozorili su danas australijski lekari

LONDON - Duže čučanje u uskim farmerkama može da ugrozi vaše zdravlje, upozorili su danas australijski lekari pošto su se suočili sa slučajem žene koja je privremeno izgubila osećaj u nogama posle višešatnog čučanja u uskim farmerkama.

Žena (35) je morala da bude primljena u bolnicu pošto se onesvestila nakon što je više sati u uskim farmerkama pomagala rođaci da se preseli i satima je čučala i pakovala stvari u plakare.

O njenom slučaju izvestio je stručni britanski Žurnal neurologije, neurohirurgije i psihijatrije.

"Nosila je uske 'skinny' farmerke i požalila se da su joj kako se dan odužio bile sve uže i neudobnije", navodi se u publikaciji "Journal of Neurology Neurosurgery and Psyćiatry".

Kasnije te večeri, nije osećala stopala i bilo joj je teško da hoda zbog čega se saplela i pala. Pošto nije mogla da ustane, nekoliko sati je ležala na podu pre nego što su je pronašli i prebacili u bolnicu.

Zzenine noge su bile toliko otečene da su lekari morali da iseku farmerke da bi ih skinuli, dodaje se u izveštaju.

Zzena nije mogla da pomera članke i prste na nogama i izgubila je osećaj u potkolenicama i stopalima. Tek četiri dana kasnije je mogla relativno normalno da hoda, prenose agencije.

Lekari bolnice u Adelejdu kažu da su farmerke u kombinaciji sa čučanjem dovele do prekida dotoka krvi u mišiće. Istovremeno, nervi u donjem delu nogu bili su oštećeni dugotrajnim pritiskom zbog čega je izgubila kontrolu na pokretima i osećala utrnulost.

Dr Tomas Kimber iz Kraljevske bolnice u Adelejdu kaže da su oštećenja šokirala lekare, ali da problem možda leži u tome što farmerke nisu imale elastina.

Da je nosila farmerke sa elastinom, one ne bi u toj meri pritisnule nerve i mišiće, rekao je Kimber.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.



Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…