Preskoči na glavni sadržaj

STANJITE SE KUĆNIM TRIKOM: Obična folija ISTOPIT će masne naslage i OČISTITI organizam od toksina!

STANJITE SE KUĆNIM TRIKOM: Obična folija ISTOPIT će masne naslage i OČISTITI organizam od toksina!

Riješit ćete se masnih naslaga, celulita, ali i strija. Umotavanje u foliju za domaćinstvo postala je popularna kozmetička procedura, a koristi se za mršavljenje, detoksikaciju organizma i poboljšanje kvalitete kože.
Postoje različiti načini umotavanja u foliju, a danas vam donosimo dva najučinkovitija načina umotavanja u foliju za mršavljenje, detoksikaciju i oslobađanje od celulita.
Umotavanje u foliju s medom
Zagrijte med u maloj posudi i dodajte jedan žumanjak i nekoliko kapi citrusovog eteričnog ulja (limun, naranča ili ulje jojobe). Ovu mješavinu nanesite na problematične dijelove tijela (noge, trbuh, bedra) i čvrsto se umotajte folijom za domaćinstvo. Obucite toplu odjeću, legnite i pokrijte se dekom. Nakon pola sata skinite foliju i istuširajte se.
Umotavanje u foliju s glinom
Anticelulitno umotavanje s glinom najbolji je način sagorijevanja masnih naslaga. Pritom je najbolje koristiti plavu glinu jer ona sadrži velik broj mikroelemenata koji blagotvorno djeluju na kožu. Razrijedite plavu glinu s vodom i nanesite smjesu na problematične zone. Obucite toplu odjeću i ostavite da djeluje sat vremena.
Umotavanje u foliju trebalo bi raditi dva puta tjedno i fantastični rezultati neće izostati. Riješit ćete se masnih naslaga, celulita, ali i strija.
Sve prednosti folije za domaćinstvo u mršavljenju:
– Folija za domaćinstvo nije skupa i svi si je možemo priuštiti
– Ne morate umotavati samo kritične dijelove, već i noge i ruke
– Pomaže u oblikovanju tijela
– Kada se znojite, tada i mršavite
– Ako se bavite fitnesom ili vježbate tri puta tjedno, a pritom se umotavate u foliju, u jednom tjednu možete lako izgubiti 2 – 3 kilograma

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Čaj za šum u uhu (zvonjenje)

Jedan zdravstveni problem prouzrokuje drugi.
Zujanje u ušima, poznato kao tinitus, više je svojstveno muškarcima srednjih godina. Ono se definiše kao osećaj zvuka bez prisustva spoljašnjeg zvučnog stimulansa.

Zapravo, čovjek čuje ono čega nema. Statistika pokazuje da se kod 10 % odraslih osoba javlja zujanje u ušima.

Uzroci mogu biti razni poput promijena na krvnim žilama glave i vrata, grčenja mišića srednjeg uha, oboljenja u samom uhu. Ono što još može izazivati tinitus jesu multriplaskleroza, infektivna oboljenja, sifilis ali i pojedini lijekovi. U slučaju da dođe do toga, konsultujte se sa ljekarom, kako bi vam prepisao drugu terapiju.

Problem zujanja u ušima imaju ljudi sa lošom cirkulacijom, i zbog toga se njima savetuje da izbace kofein, cigarete, alkohol i manji unos soli u organizam. U slučaju da vam se nakupio vosak u ušima, pojavljuje se zujanje.

Niti unutar pužnice se nazivaju ćelijama kose i nalikuju sitnim dlačicama. Kreču se sa tečnošću unutar pužnice i prenose elektri…

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…