Preskoči na glavni sadržaj

STANJITE SE KUĆNIM TRIKOM: Obična folija ISTOPIT će masne naslage i OČISTITI organizam od toksina!

STANJITE SE KUĆNIM TRIKOM: Obična folija ISTOPIT će masne naslage i OČISTITI organizam od toksina!

Riješit ćete se masnih naslaga, celulita, ali i strija. Umotavanje u foliju za domaćinstvo postala je popularna kozmetička procedura, a koristi se za mršavljenje, detoksikaciju organizma i poboljšanje kvalitete kože.
Postoje različiti načini umotavanja u foliju, a danas vam donosimo dva najučinkovitija načina umotavanja u foliju za mršavljenje, detoksikaciju i oslobađanje od celulita.
Umotavanje u foliju s medom
Zagrijte med u maloj posudi i dodajte jedan žumanjak i nekoliko kapi citrusovog eteričnog ulja (limun, naranča ili ulje jojobe). Ovu mješavinu nanesite na problematične dijelove tijela (noge, trbuh, bedra) i čvrsto se umotajte folijom za domaćinstvo. Obucite toplu odjeću, legnite i pokrijte se dekom. Nakon pola sata skinite foliju i istuširajte se.
Umotavanje u foliju s glinom
Anticelulitno umotavanje s glinom najbolji je način sagorijevanja masnih naslaga. Pritom je najbolje koristiti plavu glinu jer ona sadrži velik broj mikroelemenata koji blagotvorno djeluju na kožu. Razrijedite plavu glinu s vodom i nanesite smjesu na problematične zone. Obucite toplu odjeću i ostavite da djeluje sat vremena.
Umotavanje u foliju trebalo bi raditi dva puta tjedno i fantastični rezultati neće izostati. Riješit ćete se masnih naslaga, celulita, ali i strija.
Sve prednosti folije za domaćinstvo u mršavljenju:
– Folija za domaćinstvo nije skupa i svi si je možemo priuštiti
– Ne morate umotavati samo kritične dijelove, već i noge i ruke
– Pomaže u oblikovanju tijela
– Kada se znojite, tada i mršavite
– Ako se bavite fitnesom ili vježbate tri puta tjedno, a pritom se umotavate u foliju, u jednom tjednu možete lako izgubiti 2 – 3 kilograma

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…