Preskoči na glavni sadržaj

Položaj prstiju koji olakšava tegobe za desetak sati!

Položaj prstiju koji olakšava tegobe za desetak sati!

Mudra predstavlja poseban položaj prstiju i ruke, koji se koristi za uspostavljanje unutrašnje ravnoteže i iscjeljivanje. Riječ mudra se prevodi sa sanskrta kao “poklon radosti” (mud – radost i ra – poklon). Na sanskrtu ujedno znači ‘spoj’ i ‘tijek’, pri čemu se misli na slobodan protok energije nužan za unutrašnju ravnotežu i zdravlje. Govoreći o mudrama zapravo govorimo o nizu simbola ili položaja koji služe za obnavljanje tjelesne energije, te postizanje optimalnog zdravlja.


Na mudre možemo gledati kao na tihi jezik – geste kojima je cilj omogućiti slobodan protok energije kroz tjelesne energetske kanale. Tijekom izvođenja određene mudre, mozak preko živčanih završetaka u prstima prima jedinstvenu poruku i zatim djeluje u skladu s njom. Na taj način tijelo komunicira s umom u cilju uspostave prirodne ravnoteže. Iz tog razloga, mudrama se pripisuju brojna terapeutska i iscjeljujuća svojstva, piše Atma.hr

Uz pomoć ove metode možemo ojačati imunitet, poboljšati raspoloženje, osigurati kvalitetan san, nadoknaditi izgubljenu energiju, pojačati koncentraciju, učinkovito se riješiti fizičke ili psihičke boli, no i mnogo više od toga. Naime, izvođenje određenih gesti može uvelike pomoći i pri iscjeljenju brojnih bolesti.

Brojna svjedočanstva o povoljnom utjecaju mudri na zdravlje često se pripisuju placebo učinku, no to nije točno.

Jedno od istraživanja vezano uz rad mozga, čiji su rezultati u studenom 2009. objavljeni u glasniku Američke akademije znanosti, pokazalo je da se tijekom izvođenja određenih mudri aktiviraju određeni centri u mozgu.

Vayu mudra

Vayu mudra, poznata i pod imenom “Vjetar”, donosi brzo poboljšanje zdravstvenog stanja i to već poslije 10 sati primjene.

Najbolje rezultate će dati protiv reumatizma i glavobolje, ali pomaže kod bilo kakve uznemirenosti, uravnotežuje rad endokrinog sustava i smanjuje drhtanje kod Parkinsonove bolesti.

Ovaj položaj prstiju pojačava element Zraka i doprinosi boljoj hidrataciji kože, kao i učinkovitijoj cirkulaciji.


Za olakšavanje od boli, mudru držite dok ne osjetite poboljšanje.

Za prevenciju – Idealno bi bilo da je prakticirate svakog dana i to rano ujutro oko 15 minuta.

Kako izvesti ovu mudru?

Savijte kažiprst pa ga lagano prihvatite palcem i to na prvom zglobu.

Ostale prste ostavite lako ispružene.

Mudre inače možete raditi sjedeći, stojeći ili ležeći, bilo gdje i kad god vam to okolnosti dopuštaju, primjerice, čak i dok gledate televiziju, pa i u društvu, na plaži ili tijekom šetnje. Ležeći položaj osobito je povoljan za ljude koji zbog bolesti ili nakon operativnih zahvata ne mogu ustati iz postelje.

Ipak, opuštanje u miru i tišini samo po sebi uvelike pridonosi oporavku i izlječenju, pa kad god možete, sjednite u udoban položaj ili zauzmite jedan od položaja za meditaciju, i odabranu mudru izvodite s rukama položenim na bedra.

Ne morate jako pritiskati prste – lagani dodir biti će posve dovoljan. Radite mudre s obje ruke istodobno. Ovisno o tegobi ili oboljenju, u tom položaju provedite od 3 do 45 minuta. Pri radu s mudrama preporučljivo je osloniti se na unutarnji osjećaj.

Katkad će biti dovoljno samo nekoliko minuta da biste osjetili poboljšanje, katkad ćete morati biti ustrajniji. Općenito, kao i pri svakoj drugoj terapiji, lakše i prolazne tegobe zahtijevaju kraći svakodnevni tretman, za razliku od težih poremećaja i oboljenja, koje je nužno svakodnevno tretirati u cjelokupnom trajanju od 45 minuta.


Ovisno o tegobama, poboljšanje ili izlječenje će nastupiti u roku od tjedan do mjesec dana. Najbolji rezultati postižu se jednokratnim izvođenjem od 45 minuta, ali ako za to nemate vremena ili strpljenja, mudre možete raditi i po 5, 10 ili 15 minuta, više puta na dan, do ukupnog trajanja od 45 minuta.

haber.ba

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Uklanjanje madeža prirodnim putem bez ožiljka i bez oštećenja kože!

Uklanjanje madeža prirodnim putem: naučite kako ukloniti madeže Madeži (med. nevus) su nepravilnosti na koži, koje označava tamnija boja ili mala izbočina. Može biti i oboje. To su površinske nakupine tkiva i melanocita, stanica kože, koje proizvode pigment koji koži daje prirodnu boju. Mogu se pojaviti bilo gdje na koži, a kad se pojave na vidljivom mjestu predstavljaju estetski problem. Uzrok pojavljivanja je nepoznat. Poznato da se najviše javljaju kod osoba s visokom razinom hormona, a neki su i nasljedni. U većini slučajeva se nevusi uklanjaju kirurškim putem, ali neki se mogu ukloniti i prirodnim putem. Kirurg odstranjuje madež tako da ga izreže van i nakon toga spoji kožu unutarnjim šavovima. Međutim, unatoč trudu kirurga da to čim bolje napravi, ožiljak zna ostati vidljiv i mnogim ljudima to jako smeta. Odstranjivanje prirodnim putem ne ostavlja ožiljke pa se zato preporučuje, ali samo kod bezopasnih madeža. Ako pokušate sami ukloniti onaj kancerogeni,

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor