Preskoči na glavni sadržaj

Ove simptome bolesti kod djece nikada ne smijete ignorirati!

Nije se dogodilo roditeljima da jednom pretjerano paničare kada je u pitanju zdravlje djeteta, osobito ako se radi o prvom djetetu i simptomima s kojima se do tada niste susreli.

Ove simptome bolesti kod djece nikada ne smijete ignorirati!

Ove simptome bolesti kod djece nikada ne smijete ignorirati! U takvim situacijama probajte dobiti liječnika telefonski, dobit ćete stručni savjet bez da dijete vodite u ordinaciju. Ipak, postoje neki simptomi koje ne smijete ignorirati i odmah bi trebali posjetiti liječnika, navodi parents.com.
Visoka temperatura

Svaka temperatura koja je viša od 38°C kod djece mlađe od 3 mjeseca, više od 38.5°C kod djece od 3 do 6 mjeseci starosti ili više od 39.5°C kod djece starije od 6 mjeseci zahtijeva hitan odlazak liječniku. Može biti uzrokovana bakterijskom infekcijom, pa se može vrlo brzo raširiti po organizmu. Reagirajte na vrijeme, to je jako važno.

Visoka temperatura koja ne pada

Ukoliko povišena temperatura traje više od nekoliko sati nakon davanja prikladnog lijeka protiv povišene temperature potrebno je obratiti se liječniku. Obično virusne infekcije traju oko 5 dana, pa toliko zna trajati i povišena temperatura uz povremeno variranje.

Visoka temperatura koju prati glavobolja

Ukoliko se dijete požali na glavobolju uz povišenu temperaturu svakako se javite liječniku, pogotovo ako se žali i na ukočenost vrata jer to mogu biti prvi znakovi meningitisa i zahtijevaju hitnu reakciju.

Osip u obliku prstena

Osip u obliku prstena od sitnih crvenih točkica razlog su za odlazak liječniku. Ukoliko je popraćen masnicama to može ukazivati na moguće poremećaje u krvi, a u kombinaciji s otežanim disanje ili drhtavicom može biti i simptom alergijske reakcije.

Bol u trbuhu

Na ovakvu bol recite djetetu neka skoči u zrak. Ako dijete to ne može, a bol dolazi iz donjeg dijela trbuha s desne strane, vjerojatno se radi o upali slijepog crijeva. No, nemojte paničariti.

Glavobolja uz povraćanje

Ovo može ukazivati na migrenu - iako nije opasna, bolovi su jaki. Odvedite dijete liječniku da bi što prije mogao odrediti odgovarajuću terapiju.

Manje mokrenje

Kada dijete vrlo rijetko mokri, obratite pažnju na količinu tekućine koju unosi. Može ukazivati na dehidraciju koja može dovesti do šoka. Ako dijete unosi dovoljno tekućine, no ne može mokriti možda se radi o problemu s bubrezima, pa je dobro posjetiti liječnika.

Pad i povraćanje

Ukoliko dijete nakon pada povraća ili je zbunjeno, govori nepovezano posjetite najbližeg liječnika. U pravilu padovi djece ne ostavljaju nikakve posljedice ako je dijete palo s visine koje nije viša od njegove.

Usne su poplavile

Ako usne postanu plave boje, posebno ako se to događa iz otežano disanje to može ukazivati na alergijske reakcije, upalu pluća ili napadaje astme. Djeca tada najčešće dišu vrlo plitko i potreban je hitan odlazak liječniku.

Lice je natečeno

Znak snažne alergije mogu biti otečenost jezika, usana ili područja oko očiju, osobito u kombinaciji s povraćanjem.

Ovo su simptomi kod koji trebate posjetiti liječnika, no kod djece i brojne druge stvari mogu biti opasne, pa ukoliko osjećate strah nemojte se ustručavati nego nazovite liječnika.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…