petak, 10. srpnja 2015.

Obožavate da pijete čajeve? Imamo sjajne vijesti za vas

Obožavate da pijete čajeve? Imamo sjajne vijesti za vas

Najnovija istraživanja pokazuju da konuzmacija čajeva povoljno utiče na kosti, sudeći prema „Critical Reviews in Food Science and Nutrition found”.

 Jedno australijsko istraživanje takođe je pokazalo da određeni čajevi povoljno utiču na zdravlje žene koje su pred menopauzom. Žene koje redovno piju čajeve imaju čak 2,8 odsto čvršće kosti od onih koje ne uživaju u ovom svetski popularnom napitku, piše Žena.

Za ova pozitivna svojstva zapravo je zaslužan sastojak čaja, antioksidans flavonid koji stimulativno deluje na koštane ćelije, ali i povećava nivo estrogena.

Istraživanje sprovedeno u Britaniji pokazalo je da žene koje nakon menupauze redovno konzumiraju čajeve imaju i do pet puta čvršće kosti, kao i da ređe boluju od osteoporoze.

Takođe, dokazano je da dnevna količina ovog napitka ne utiče na boljitak kostiju, te je apsolutno svejedno da li ćete u toku dana uživati u jednoj ili u četiri šolje čaja.

Čajevi koji su generalno lekoviti i preporučuju se u svim dobima su čaj od nane, kamilice, đumbira, brusnice, šipka, koprive i žalfije.

Nema komentara:

Objavi komentar