Preskoči na glavni sadržaj

LISTOVI ZLATA VRIJEDNI: Spriječite žučne kamence i bolesti jetre ovim pripravkom!

LISTOVI ZLATA VRIJEDNI: Spriječite žučne kamence i bolesti jetre ovim pripravkom!

Uljni macerat paprene metvice u 100 postotnom hladno prešanom ulju sikavice. Suha droga predstavlja 20 posto volumnog udjela macerate; 1:5 volumnih udjela.

Žučni kamenci se stvaraju iz žuči, tekućine koja se sastoji od vode, žučnih soli, lecitina i kolesterola koju proizvodi jetra. Žučna vrećica je smještena ispod jetre i služi kao spremište žuči sve dok ne bude potrebna u tankom crijevu za probavu masti. Žučni kamenci se većinom stvaraju od kolesterola koji se taloži izvan otopine žuči te nastaje kolelitijaza. U bilo kojem trenutku, kamenci se mogu zaglaviti u vodu žučnog mjehura koji vodi od žučnjaka do glavnog žučovoda i izazvati bol (bilijarna kolika), infekciju i upalu (kolecistitis) ili sve zajedno, piše Dnevno.

Oko 15 poto osoba s kamencima u žučnjaku imaju također kamence i u zajedničkom žučnom vodu (koledokolitijaza), koji ponekad prijeđu u tanko crijevo, ali se također mogu zadržati u vodu i izazvati napuhnutost, infekciju ili upalu gušterače. Između 10 i 20 posto svih odraslih osoba iznad 40 godina imaju žučne kamence. Žučni kamenci će se razviti i kod muškaraca i žena s prevelikom tjelesnom težinom ili pretilih i onih koji uzimaju prehranu s mnogo zasićenih masti i rafiniranih šećera.

Variranje tjelesne težine također povećava rizik od žučnih kamenaca. Lijekovi za sniženje kolesterola, gemfibrozil i klofibrat, smanjuju razine kolesterola u krvi povećavajući količinu koja se izlučuje u žuč, što opet povećava rizik od žučnih kamenaca. Ostali faktori rizika uključuju gladovanje, trudnoću i intravensku prehranu. Ciroza predstavlja velik rizik za žučne kamence, a može napredovati brže i kod bolesnika sa šećernom bolešću, koji obično pate od težih infekcija.

Menta macerirana u ulju sikavice

Jetra je najveća žlijezda i drugi organ po veličini u ljudskom organizmu, a predspaprena metvica, kolesterol, bakterijetavlja jedini unutrašnji organ koji se može regenerirati. Jetra je “tihi organ”, ne buni se, pa je uglavnom zanemarujemo dok nešto ozbiljno ne pođe po zlu. U detoksikaciji organizma od štetnih tvari jetra ima glavnu ulogu. Osim toga, jetra stvara žuč koja je potrebna za normalnu apsorpciju masti u crijevima. Žuč djeluje kao deterdžent koji raspršuje mast u fine čestice koje se tako lakše razgrađuju i upijaju iz crijeva u krv.

Žučni kamenci vrlo često nastaju kod osoba koje imaju povećane vrijednosti ukupnih lipida, triglicerida ili kolesterola u krvi. Stoga se i jetrene bolesti, poput kroničnog hepatitisa i ciroze, vrlo često javljaju uz povećane vrijednosti masnoća u serumu. Hladno prešano ulje sikavice je odličan izvor linolne kiseline koja je ključna za daljnju biosintezu biološki aktivnih tvari kao što su prostagladin, prostaciklini, tromboksanes itd. – ukratko svih tvari koji su temelj reguliranja metabolizma. Pored toga, linolna je kiselina izravno ugrađena u stanične opne u organizmu i na taj je način jedna od temeljnih gradivnih tvari u tijelu. Linolna kiselina je dio mnogih aktivnih struktura (npr. liposoma) ključnih za metabolizam masti. Ona je i jak antioksidans, što znači da stvara zaštitu u organizmu protiv negativnih utjecaja slobodnih radikala i ostalih agresivnih elemenata koji mogu oštetiti stanice i uzrokovati ubrzano starenje i ozbiljne bolesti.

Osim što ulje sikavice pomaže jetri a na taj način posredno sprječava stvaranje žučnih kamenaca, ono ima i jak protuupalni učinak. Čitajući tekstove o našim preparatima sigurno ste primjetili da često naglašavamo protuupalnu vrijednost naših ulja odnosno višestruko nezasićenih masnih kiselina koje su u njima sadržane. Možemo čak reći da svi naši zdravstveni problemi počinju s upalama. Istini za volju postoje i pozitivne strane upale jer u kontroliranim uvjetima ona je važan dio funkcioniranja našeg tijela i jednostavno ga brane od infekcija. Ipak, narodski rečeno, upala je dobra ako traje tri dana, a problem je ako postane kronična. Tada se stanice koje je upala pokrenula kako bi uništile bakterije i viruse okreću protiv našeg organizma.

List paprene metvice

List paprene metvice sadrži 1-2 posto eteričnog ulja, 6-12 posto tanina, flavonide, gorke supstance, betain, urosolnu (0,3 posto) i oleanolnu (0,12 posto) kiselinu, hesperidin (vitamin P) i karotin (do 40 mg). Ljekovito djelovanje paprene metvice zasniva se u prvom redu na sadržaju eteričnog ulja, odnosno mentola, zatim tanina i flavonida. Mentol s taninima djeluje kod poremećaja u želucu i crijevima, ublažava bolove, smiruje grčeve, nadimanje i proljeve, potiče bolju probavu hrane, smiruje mučninu i nadražaj kod povraćanja, a djeluje i antiseptički. Eterično ulje i flavonidi iz listova paprene metvice imaju posebno djelovanje na stvaranje i izlučivanje žuči, sve dok se ne postigne maksimalno djelovanje, a uz to se izlučuje i mentol koji djeluje kao dezinficijens (antiseptik).

I kako smo već dosad govorili, list paprene metvice maceriran u hladno prešanom ulju sikavice predstavlja ono najbolje i od ljekovite biljke i od hladno prešanog ulja.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…