Preskoči na glavni sadržaj

APEL ZA POMOĆ ZA LIJEČENJE IZUDINA JAŠAREVIĆA IZ SREBRENICE

Izudin Jasarevic
Opet jedna bh. porodica u borbi za život maloljetnog djeteta, Izudin Jašarević, 14-godišnji dječak iz Srebrenice, treba pomoć građana BiH

Svaki dan u OTVORENOJ MREŽI primamo pozive iz čitave BiH, Federacije i Republike Srpske, građana koji su bolesni, ostavljeni i prepušteni tome da sami traže riješenja za svoj život i ozdravljenje, i to van institucija bh. sistema. Jedna takva porodica iz Srebrenice, dan prije 11. jula, zatražila je pomoć OTVORENE MREŽE za svog 14-godišnjeg sina, Izudina Jašarevića, kojem je prema ocjenama bh. ljekara potreban operativni zahvat na glavi za koji su mu isti rekli „da bi se i mogao uraditi u BiH, ali da je bolje završiti to negdje van BiH".

Šta uraditi kada vam ljudi u bijelim mantilima, koji su vam sve u tom trenutku, za vaše maloljetno dijete kažu „bolje je to negdje vani završiti", a Fond zdravstvenog osiguranja odnosnog entiteta nema riješenje za vas, a ni Fond ovog drugog entiteta jer ste iz ovog prvog, a potrebno je reagovati odmah. Kako je biti roditelj bolesnog djeteta u BiH sa ovakvim odgovorima!?

OTVORENA MREŽA prošlog petka digla je svoje centre i koordinatore i po urgentnoj proceduri kontaktirala jednu od najboljih turskih bolnica koja ima specijaliziran odjel za ovakvu vrstu oboljenja i jednog od najboljih dječijih neurohirurga, Prof. Dr. Memeta Ozeka, te mu dostavila sve medicinske nalaze i magnet ovog dječaka. U roku 24 sata nakon što je vidio magnet i medicinske nalaze Izudina Jašarevića, Dr. Ozek nam je saopštio da je situacija puno ozbiljnija nego smo to očekivali - rekao nam je da se radi o izuzetno teškom slučaju i da je Izudinu potreban operativni zahvat i to što prije, ali i da je siguran da njegov tim može upješno riješiti ovaj problem. Administrativna služba dostavila nam je zatim i podatak da je za ovakvu vrstu liječenja potrebno 90.000 KM, od toga bolničkih troškova u iznosu 75.000 KM, a ostatak za druge vrste troškova.

OTVORENA MREŽA u ovom trenutku u stalnom je kontaktu sa porodicom Jašarević, kao i Opštinom Srebrenica, u priču se uključuje i Ambasada Republike Turske u BiH i Njegova Ekselencija, Ambasador Turske u BiH, a ovim putem pozivamo sve građane BiH da pomognu ovoj porodici u prikupljanju novčanih sredstava za liječenje njihovog 14-godišnjeg sina.

Izudinu Jašareviću možete pomoći:

- pozivima iz čitave BiH (nebitno čiji ste pretplatnik) na prve jedinstvene humanitarne telefone OTVORENE MREŽE, 1330 i 1350,

- uplatama u BiH na račun oca, Muhameda Jašarevića, otvoren u UniCredit Banci a.d. Banja Luka, transakcijski račun broj: 551 450 211 134 0653, s naznakom u rubrici svrha „za liječenje Izudina Jašarevića", ili

- uplatama iz inostranstva na račun oca, Muhameda Jašarevića, otvoren u UniCredit Banci a.d. Banja Luka, devizni račun broj: 45218044003, IBAN: BA39 5514 5028 6064 3343, SWIFT CODE: BLBABA22, s naznakom u rubrici svrha „za liječenje Izudina Jašarevića".

Otac: MUHMED JAŠAREVIĆ, TE. 065/ 345 - 095

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…