Preskoči na glavni sadržaj

7 razloga zbog kojih vas bole grudi

7 razloga zbog kojih vas bole grudi

Bolne grudi nelagodan je osjećaj s kojim se susreću mnoge žene, naročito u periodu PMS-a. No osim hormonalne promjene koja prethodi menstruaciji postoje i drugi razlozi zbog kojih grudi mogu boljeti. Doznajte sedam najčešćih razloga i kako si možete pomoći da umanjite ili uklonite bol

1. U PMS-u ste
Najčešći uzrok boli u grudima je hormonalna promjena koja se događa kada uđete u PMS, odnosno nekoliko dana prije i na prvi dan menstruacije. Naticanje i osjetljivost grudi ‘odgovor’ je na promjene u razini hormona estrogena, a bol nestaje s krajem menstruacije. Pilule za sprečavanje začeća mogu izostaviti bol s obzirom da sprečavaju ovulaciju i održavaju razinu estrogena stabilnom, kao i nadomjesci ulja jaglaca,piše Zadovoljna.

2. Pretjerujete s tjelovježbom
Možda ste napravili više sklekova nego inače ili počeli žešće dizati utege. Može vam se činiti kao da vas nakon toga bole grudi, ali taj nelagodan osjećaj zapravo dolazi od mišića ispod grudiju, znanih kao pektoralni mišići, smještenih odmah ispod tkiva grudiju. Njihovo stiskanje i opuštanje uzrok je ove osjetljivosti. Olakšajte si toplim oblozima i sredstvom za olakšavanje boli.

3. Nešto ste istegnuli
Ako ste podizali namještaj ili nosili teške vrećice može se dogoditi da ste istegnuli pektoralni mišić pa vas i u tom slučaju ne bole grudi nego mišić koji se nalazi odmah ispod njih. I u ovom slučaju odagnajte bol na isti način kao i da ste pretjerali s tjelovježbom.

“Nosite li preuski grudnjak ili onaj s premalim košaricama, žica grudnjaka može pritiskati grudi. Nosite li takav grudnjak cijeli dan bol je neizbježna”

4. Grudnjak vam ne stoji dobro
Nosite li preuski grudnjak ili onaj s premalim košaricama žica grudnjaka može pritiskati grudi. Nosite li takav grudnjak cijeli dan bol u grudima gotovo je pa neizbježna. Ako vam pak grudnjak ne pridržava dovoljno grudi, stalno pomicanje grudi tijekom dana može ih učiniti posebno osjetljivima.

5. Kad vježbate grudi nemaju dobru potporu
Od velike je važnosti da grudi imaju dobru potporu dok vježbate kako ne bi ‘poskakivale’ što može rastegnuti tkivo grudiju, naročito ako imate velike grudi. Nedavna studija pokazala je da svaka treća trkačica maratona osjeća bol u prsima. Stoga tijekom tjelovježbe obavezno nosite odgovarajući sportski grudnjak iz kojeg vam ništa neće ‘ispadati’ i koji će vam biti udoban.

6. Imate kvržice u tkivu grudi
Ako je tkivo vaših prsa kvržičaste teksture (stručno zvano fibrocistično grudno tkivo) vjerojatno ste vrlo dobro upoznati s povezanošću osjetljivih grudi i menstrualnog ciklusa. To nejednako grudno tkivo čine benigne ciste pune tekućine osjetljivije na hormonalne promjene.
7. Pijete previše kave
Istraživanja su pokazala da izbjegavanje kofeina može smanjiti osjećaj bolnih grudi naročito kod žena s fibrocističnim grudnim tkivom. Ako su vam grudi pune kvržica i pijete tri šalice kave dnevno pitajte liječnika biste li trebali smanjiti dozu.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…