srijeda, 8. srpnja 2015.

6 prirodnih lijekova protiv UJEDA komaraca!

Vaša kuhinja može poslužiti i kao apoteka ukoliko nakon ujeda komaraca koža previše svrbi i pojavi se otok.

ujed-komarca

Ove namirnice vam mogu pomoći da ublažite tegobe:

Limun

Ovaj citrus ima prirodna antiupalna i anestetička svojsta i veoma je efikasa u smanjenju otoka nakon uboda komaraca. Jednostavno prepolovite limun i utrljajte jednu polovinu na mesto uboda. Možete pomešati i limunov sok s bosiljkom i ovom mešavinom smanjiti tegobe nakon uboda komaraca.

Beli i crni luk

I crni i beli luk mogu smanjiti otok i zblažiti svrab nakon ujeda insekta. Izmeljajte beli i crni luk i smesu nanesite na mesto uboda. Nakon nekoliko minuta isperite smesu s kože.


Soda bikarbona

Soda bikarbona će momentalno sprečiti svrab usled uboda komarca. Rastvorite u čaši vode kašičicu sode bikarbone, umočite u rastvor peškir i držite na mestu uboda 10-20 minuta.

Aloe vera

Ovo je jedan od najboljih prirodnih antiseptika. Iz biljke izvadite gel, držite ga u frižideru 10 do 15 minuta i zatim nanesite direktno na mesto uboda.

So

S obzirom da ima antiseptička i antiupalna svojstva, so je odličan lek protiv otoka i svraba nakon uboda komaraca. Napravite pastu od soli i nekoliko kapi vode i nanesite na mesto uboda, pa nakon nekoliko minuta isperite.

Led

Niske temperature usporavaju prenos supstanci koje izazivaju u pale, a s obzirom da će mesto tretirano ledom utrnuti, nećete osećati svrab i bol. Držite na mestu uboda kesu za zamrzivač u koju ste stavili kockice leda.

- See more at: http://blog.neum-bih.com/6-prirodnih-lijekova-protiv-ujeda-komaraca/#sthash.LiK5j1hx.dpuf

Nema komentara:

Objavi komentar