Preskoči na glavni sadržaj

ŽELITE LI BITI ZDRAVI, URADITE DAN ČIŠĆENJA ORGANIZMA JEDNOM MJESEČNO I TO SA JABUKAMA (INSTRUKCIJE)

Svaki čovjek ma kako bio zdrav a posebno bolestan trebao bi barem jedanput mjesečno da izvede dezinfekcioni dan ili dan čišćenja organizma. Kako ga provesti i zašto? Postoji mnogo teorija i načina koji se preporučuju ali mi ćemo vam ovdje predložiti dan čišćenja koji ćete izvesti isključivo uz pomoć jabuke u različitim oblicima. Čišćenje je potrebno izvesti prije svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama prakticiramo čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbuju u organizam. Sastojci jabuke a prije svega pektini djelovaće na vašu probavu kao spužve koje će uči u vaša crijeva pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje ,te će ih na brz, bezbolan i efikasan način izbaciti iz tijela.

Jabuka na dan doktr iz kuće van

Evo kako izvesti dan čišćenja

Za doručak čim ustanete popijete čašu prirodnog soka od jabuke bez dodatka šećera u koji ćete dodati sok od pola svježe iscjeđenog limuna. Najbolje bi bilo da sok napravite sami pomoću sokovnika od svježih jabuka. U nedostaku možete koristiti i kupovni ako se radi o 100% soku bez dodataka. Sok se pije mlak i na gutljaje a ne odjednom. Dva-tri sata nakon toga pojedite dvije kompletne jabuke sa korom. U doba ručka popijte čaj napravljen od jabukove kore uz dodatak dvije čajne kašikice meda. Jedan do dva sta nakon toga opet pojedite 2-4 kompletne jabuke sa korom. Poslije podne popijte ponovo čašu prirodnog soka od jabuke. Za večeru pojedete tanjir tople kaše od jabuka (izrendane jabuke bez kore) uz dodatak 2 čajne kašikice meda.

Time se završava vaš dan dezinfekcije prije svega probavnog sistema i crijeva te cijelog organizma. Za vrijeme dana čišćenja ne trebate konzumiratri nikakvu drugu vrstu hrane ili pića osim navedene. Jabuke su vjerovatno jedna od najlakše svarljivih vrsta hrane uopšte. Ako budete redovno provodili dan čišćenja prije svega ćete oporaviti svoju probavu. Regulisaćete stolicu bilo da je previše rijetka ili previse česta. Ova metoda preporučuje se svim ljudima ma koliko bilio zdravi jer će metoda dati potrebnu regeneraciju i čišćenje vašoj probavi, krvi i cijelom organizmu. Metoda sa jabukama korisna je kod problema sa gihtom, reumom, artritisom, kod problema i oboljenja jetre I bubrega, kod zakrčenja krvnih sudova, za čišćenje krvi I masnoća u njoj i kod tretiranja ekcema. Metoda sa jabukama pozitivno će uticati na vaš nervni system a što je posebno zanimljivo u novije vrijeme na ubrazanje metabolizma i gubitak viška kilograma. Naravno ako se metoda primjenjuje jednom mjesečno ona ima preventive i dezinfekcioni karakter a poželjno je za bolje rezultate češće primjenjivati ovu metodu I to svakih 7-10 dana, odnosno po potrebi. Važno je napomenuti da kada budete konzumirali jabuke potrebno je da ih što vise i bolje sažvaćete, odnosno da zubima dobro isitnite svaki zalogaj. Ovo ne mora biti jedino korištenje jabuka za vaše zdravlje. Sve navedene i mnoge druge zdravstvene blagodeti možete imati redovnom konzumacijom jabuka koja bi morala biti znatno veča od jedne jabuke na dan. Bilo bi špoželjno da jabuke koje koristite budu organske i bez štetnih hemikalija. Ako niste sigurni u to onda primjenite metodu čišćenja jabuka od hemikalija koju možete pronaći na našoj stranici ovdje.
Jabuke je jedno od najzdravijih i ujedno najukusnih vrsta hrane koju čovjek može konzumirati a izreka koja glasi: “jabuka na dan doktor iz kuće van” stara je preko 150 godine i potiče iz stare Engleske ne bez razloga.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…