Preskoči na glavni sadržaj

Poboljšajte rad štitne žlijezde uz ove recepte

Hormoni koje luči štitnjača, reguliraju mnogo procese u organizmu, kao što su tjelesna temperature, metabolizam, rad srca i funkcioniranje živčanog sitrema. Ovi hormone također utječu na izgled i kvalitetu kože i kose.

Heljda

Poremećaj funkcije može biti u smislu povećane (hipertireoza) ili pak smanjene funkcije štitnjače (hipotireoza).

Predstavljamo vam 3 recepta koji vam mogu pomoći kod ublažavanja simptoma hipotireoze.

Heljdin balzam

Na jednu žlicu heljidnog brašna dodajte žlicu samljevenih oraha i 3-4 žlice meda. Sve stavite u teglu I dobro izmiješajte .. Čuvajte u hladnjaku. Odredite jedan dan u tjednu kada nećete jesti ništa osim ovog balzama. Balzam jedite koliko god hoćete, kolčiina nije ograničena. Naravno, tog dana potrebno je popiti bar dvije litre vode. Dijetalne dane (jednom tjedno) na ovom balzamu treba izdržati tijekom 4 mjeseca. Ovaj balzam je izvor korisnih minerala.

Ljekovite lišće muškatle

Napunite teglu od litar svježim listovima muškatle. Prelijte lišće sa pola litre votke. Dobro zatvorite teglu i ostavite da odstoji na tamnom mjestu 30 dana. Za to vrijeme češće protresite staklenku. da se sadržina ujednači. Nakon 30 dana procijedite sadržinu tegle i pijte po jednu žlicu dobivene tekućine tri puta dnevno 20-30 minuta prije jela.

Ukoliko vam ne prija uzimati na prazan želudac ovo sredstvo koje sadrži alkohol, učinite sljedeće: Jednu žlicu alkoholne tinkture lišća muškatle sipajte u pola čaše kipuće vode. Alkohol će ispariti, a vi ćete popiti ovaj lijek u vidu blagog čaja.

Hrastova kora

U ljekarni kupite pakiranje sušene hrastove kore. Ujutro tri žlice hrastove kore stavite u teglu od jednog litra I prelijte kipućom vodom, puneći teglu do vrha. Dobro je zatvorite I umotajte u vuneno ćebe I tako ostavite tijekom dana. Uveče pred spavanje, namočite pamučnu krpu ovom tekućinom I stavite oblog na štitnjaču. Preko obloga obavezno umotajte vuneni šal I tako ostavite do sljedećeg jutra. Ponavljajte ovu procedure svake večeri tijekom dva do tri tjedna.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…