Preskoči na glavni sadržaj

NOVI UZROK RAKA: Ima nešto važnije od genetike i životnog stila!Najveći broj kancera je rezultat loše sreće, a ne posledica gena, dijeta i nezdravog životnog stila, pokazalo je istraživanje Univerziteta "Džon Hopkins". Njihovo istraživanje je otkrilo mutaciju u lancu DNA, koja oštećuje ćelije i uzrokuje dve trećine raka kod odraslih osoba.

Rak se u preostaloj trećini slučajeva javlja zbog uticaja životne sredine ili zbog genetskih faktora, piše u časopisu "Science"

Naučnici su poručili da je teško smanjiti rizik od raka samo promenom životnog stila, ali i da alkohol, pušenje i dijete mogu u određenoj meri da "pokrenu" lanac loše sreće koji na kraju dovede do kancera.

 - Sve vrste raka su kombinacija loše sreće, uticaja životne sredine i nasleđa, mi smo napravili model koji može da odredi uticaj ova tri faktora. Studija je pokazala da pušenje i druge nezdrave navike mogu da povećaju rizik od kancera. Međutim, mnogi oblici raka su rezultat loše sreće, mutacije gena koja se javlja bez obzira na gene i nažin života. Najbolji način da se spreči takva vrsta raka jeste rano otkrivanje i operacije - rekao je profesor Bert Vogelštajn sa Univerziteta "Džon Hopkins".

Ono što je, po ovom istraživanju, važnije od genetskih uzročnika i nezdravih navika, jeste takozvano razdvajanje ćelija, koje u proseku tokom žviota zahvati 31 vrstu tkiva u organizmu. Ono je povezano sa 65 odsto slučajave kancerogenih oboljenja.  Naučnici već decenijama znaju da određena vrsta tkiva pokreće rak, ovo istraživanje je ta saznanja dodatno rasvetlilo, ključ je u mutacijama koje se javljaju zbog  "zamene" hemijskih sastojaka u DNA tokom podela ćelija. Za sad se te mutacije pripisuju faktoru sreće.

Kako je dodao profesor Vogelštajn, ljudi koji ne obole od raka mogu više da zahvale sreći, nego dobrim genima i pametnim navikama.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Porodica travara Asima Kljuna upozorava: Pojavili se prevaranti, terapije uzimati samo kod Asimovog sina Semira!

Prvog dana nove, 2016. godine, mnoge je zatekla vijest da je poznati travar, Asim Kljun, zauvijek napustio ovaj svijet. Njegov odlazak s ovog svijeta, kako saznajemo, neki su pokušali iskoristiti za raznorazne malverzacije, koje bi mogle biti kobne za Asimove pacijente, neke nove ali i one koje je Asimova smrt zatekla u sred, na početku ili pri kraju trerapije. Zato, porodica Asima Kljuna javnost upozorava: “Prije svega želimo da uputimo iskrene izraze zahvalnosti za podršku koju ste nam pružili u najtežem trenutku. Divno je bilo vidjeti izraze duboke boli i iskrene sućuti iz svih krajeva svijeta. Još jednom hvala svima! Ovim putem želimo da obavijestimo sve klijente koje je Asimova smrt zatekla u nedovršenoj fazi liječenja, da nastavak terapije mogu obezbijediti pozivom na neki od ranije poznatih brojeva, bilo u BiH (062/284-179) ili u Crnoj Gori (00 382 69 331 835). Naime, ekipa koja je zajedno sa Asimom radila na prikupljanju, sortiranju, obradi i kombinovanju iscjeljite

Znate li zašto je zdravo čuvati vodu u bakarnim posudama?

Ayurvedski tekstovi preporučuju pijenje vode čuvane u bakarnim posudama, jer se veruje da bakar ima antimikrobna, antioksidativna, antikancerogena i protivupalna svojstva. On je mineral esencijalan za naše telo, a medicinske su studije dokazale prednosti pijenja vode držane u bakarnim bokalima. Prema studiji iz 2012. godine, skladištenje kontaminirane vode u bakarnim loncima do 16 sati na sobnoj temperaturi, znatno smanjuje prisutnost štetnih mikroba, toliko da su istraživači zaključili da je bakar rešenje za pročišćavanje pitke vode od mikroba, posebno u zemljama u razvoju. Drugo istraživanje je pokazalo da su bakarne površine u bolnici ubile 97% ICU bakterija koje mogu izazvati infekcije, što je rezultovalo u 40% smanjenja stope zaraze. Sadhguru, indijski yogi, mistik, filantrop, rekao je, “Ako držite u bakarnoj posudi, najbolje preko noći ili najmanje četiri sata, voda od bakra poprima određene kvalitete koji su prvenstveno dobre za vašu jetru, ali za i vaše zdravlje i e

Proverena i uspešna mešavina lekovitog bilja i čaj za miome na materici, ciste i polipe, hiperplazije i poliistične jajnike

Čaj za miome na materici i ciste BioMiom je provereno dobar i potvrdjen čaj za ženske probleme koji je dao izvanredne rezultate u praksi. Savremena žena usled loše ishrane, unosa hormona, stresa i prekomerne upotrebe masnoća i životinjskih proteina postaje sve osetljivija u predelu urogenitalnih organa. Masovna je pojava da žene dobijaju miome, ciste, polipe, da imaju česte upale jajnika, da su im jajnici policistični, i da te tegobe prerastaju u hronične tegobe. Čaj za miome na materici, ciste, upale jajnika, polipe i ženske probleme BioMiom je već dugo godina prisutno rešenje za ženske probleme koje postoji na tržištu i daje odlične rezultate. Šta je miom i kako nastaje? Myoma, miom je benigna neoplazma – tumor, nastala umnožavanjem mišićnih ćelija. Postoje sledeći oblici mioma; fibroleiomyoma, tumor koji je sastavljen od glatkih mišićnih vlakana i vezivnog tkiva; leiomyom ili lejomiom je benigni tumor koji potiče od glatkih mišića i raste ekspanzivno u obliku okruglastog čvor