Preskoči na glavni sadržaj

NEVJERUJETE: 15 KILOGRAMA ZA 15 DANA – MOGUĆE JE!

Petnaestodnevna dijeta s jajima namenjena je gojaznima, ali i onima koji imaju tegoba s probavom ili nečistom kožom. Pokazala se kao sjajan “čistač” kože, smanjuje apsorpciju masnoća na prirodan način, pa čini kožu lepšom.

dijeta1

Dijeta je dosta restriktivna. Pre nego se odlučite na njenu primenu konsultirajte se sa nutricionistom i lekarom, a provodite je uz lekarov nadzor. Vrlo je važno da, ako se odlučite na ovu dijetu, sebi postavite realne ciljeve. Poželjno je da i kod najrestriktivnijih dijeta telo mrša dnevno najviše do pola kilograma. Ova dijeta nudi mogućnost gubitka dnevno i po jedan celi kilogram.

Kako se u vremenu upražnjavanja dijete, tokom koje je manji unoso ugljikohidrata, smanjuje se mišićna masa, potrebna je telesna aktivnost. To može biti fitnes, trčanje, biciklizam, plivanje ili jednostavno hodanje. Hranu nemojte previše soliti. Sol naime veže vodu u tijelu. Umesto soli radije upotrebite začinsko bilje.

Ipak, ako nemate već suvišnih kilograma, onda predjite na neku drugu dijetu! Ili je koristite po nešto blažem, vašem organizmu, prilagođenom receptu.

Jelovnik

PONEDJELJAK

DORUČAK: 1 narandža (ili kruška, breskva, lubenica, dinja…. Nikako banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera

RUČAK: 1 narandža, 1 kuvano jaje, 1 kiselo mleko (ili jogurt)

VEĆERA: 2 paradaiza ili 2 dcl pirea od paradaiza, 2 kuvana jaja, 1/2 kg zelene salate (mala glavica) ili krastavaca, 2 dvopeka

UTORAK

DORUČAK: 1 narandža, (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera

RUČAK: 1 narandža, 1 jaje, 1 kiselo mleko, 2 dvopeka

VEČERA: 125 g mlevene govedine, 1 paradaiz (ili 1dcl pirea od paradaiza), 1 dvopek, 1 šoljica čaja ili kave

SREDA

DORUČAK: 1 narandža (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafve ili čaja bez šećera

RUČAK: 1 narandža, 1 kuhano jaje, 1 kiselo mleko, 1 manja glavica salate

VEČERA: 125 g mlevenog mesa, 1 narandža, 1 dvopek, 1 šoljica kafe ili čaja

ČETVRTAKDORUČAK: 1 narandža (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kafe ili čaja bez šećera.

RUČAK: 125 g svežeg kravljeg sira s malo mlečne mastii (a možete upotrebiti i sir mozzarela), 1 paradaiz, 1 dvopek

VEČERA: 125 g mlevenog mesa, 2 paradaiza ili 2 dcl pirea od paradaiza, 1 jabuka, 1 dvopek

PETAK

DORUČAK: 1 narandža (ili kruška, breskva, lubenica, dinja… – ne banana), 2 dvopeka, šoljica kfve ili čaja bez šećera.

RUČAK: 200 g kuvanog mesa ili ribe, 1 paradaiz, 1 dvopek

VEČERA: 500 g kuvanog povrća (mrkva, grašak, krompir,…), 1 jaje, 1 paradaiz.

U DANE VIKENDA JEDITE NORMALNO!

ZA ODRŽAVANJE ŽELJENE TEŽINE:

Kad dođete do težine, koju ste želeli, održavajte je tako, da svaki ponedjeljak jedete po sledećem jelovniku.

DORUČAK: 1 limunada bez šećera (možete upotrebiti zaslađivače)

RUČAK: 1 jaje, 1 dvopek, 1 paradaiz (možete još jednu jabuku)

VEČERA: 1 dvopek, 1 paradaiz (možete još jedno jaje)

UPUSTVA I PRAVILA

– Meso i kuvano povrće možete začiniti vegetom
– Ne pijte alkohol
– Namirnice možete jesti vruće ili hladne, a važno je, da ih uzimate u tačnom redosledu.
– Posle pet dana izgubićete 2,5 – 5 kg.

Posle pet dana budite barem 2 dana bez dijete i jedite normalno, ali umereno. Dva dana kasnije dijetu ponovite i tako 3 puta po 5 dana; ukupno 15 dana.

– U petnaest dana dijete (ako oduzmemo dane bez diete) možete izgubiti do 15 kg, koje nećete dobiti nazad, ako posle dijete jedete normalno i svaki ponedjeljak po jelovniku za održavanje telesne težine.


Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…