Preskoči na glavni sadržaj

Kilogrami se ne tope? Možda je u ovome problem

Svi znamo ponekad napraviti pogrešku kad je u pitanju naše zdravlje, no čak i ako preskočimo koji odlazak u teretanu ili si priuštimo obilniji obrok koji se sastoji od potpuno krive hrane, sve što nam treba da se vratimo na pravi put samo je malo motivacijeJutarnje tegobe

Namjeravali ste doći na posao samo s kavom, no nekako vam se u rukama našlo i pecivo? Nije to razlog da propadne cijeli dan. Pojedite pecivo, ali onda nastavite dan kako ste i namjeravali.

Rat s budilicom

Imali ste namješten alarm za jutarnje vježbanje, no čini se da ga je izdajnička ruka ugasila, a time i šanse za rekreaciju. Umjesto da se predate, jednostavno se podsjetite - jedno preskočeno vježbanje nije kraj svijeta. Možete nadoknaditi propušteno tijekom dana ili sljedeće jutro.

Ozljeda u (pravom) krivom trenutku

Već tjednima vam dobro ide – redovito ste u teretani i vidite rezultate – i onda se dogodi nezgoda te ne možete nastaviti s vježbanjem, već se morate oporavljati kratko vrijeme. Vjerujte nam, nije to kozmička poruka da odmah naručite jumbo pizzu i kutiju sladoleda. Jednostavno zamijenite vježbanje šetnjom ako ste sposobni za to i nastavite jesti kao da vježbate.

Nešto nije u redu s vagom

Svaki dan kad stanete na vagu, osjećate se kao da ste uplatili loto – znate da nećete pogoditi brojeve, ali se svejedno nadate. Ne dajte se obeshrabriti tim kliznim gramima. Nije sve u postizanju rezultata. Ako ste zadovoljni svojim životom i zdravljem, prije ili kasnije moći ćete ponovo zakopčati stare hlače. Samo morate biti uporni

.Murphyjev zakon

Planirali ste otići vježbati tijekom pauze za ručak, no baš vas je zadesilo to da ste morali obaviti nešto hitno. Ponekad jednostavno ne možete ništa kad vam život da loše karte, no nemojte se živcirati. Jednostavno ustanite pola sata ranije sljedeće jutro i onda vježbajte. Ili se samo prošećite. Bilo kako bilo, ne dozvolite da vas život izbaci iz takta.

Snaga volje

Cijeli dan ste se dobro držali i niste ni primirisali zabranjenoj hrani, no onda ste stigli kući i slomili se. Događa se. Nemojte to gledati kao neuspjeh, već kao priliku da se popravite. Iako se možda tako ne čini, naučili ste kad ste najslabiji i koja hrana će vas natjerati da popustite. Sljedeći put ćete unaprijed pripremiti zdravu hranu i ostaviti je da vas dočeka kad se vratite s posla ili ćete takvu užinu ponijeti sa sobom na posao.

Neizbježne iznimke

Ponosni ste na svoju predanost zdravoj prehrani, no ona traje samo dok imate kontrolu nad jelovnikom, a ponekad ne možete izbjeći objed kod roditelja ili prijatelja. Ne razbijajte glavu takvim sitnim iznimkama, već nastavite dalje svojim uobičajenim ritmom, kao da se ništa nije dogodilo.

Ne vidite stablo od šume

Odabrali ste način prehrane u kojem nema vaše omiljene namirnice. Umjesto da ga cijelog odbacite, jednostavno ubacite ono što vam nedostaje. Najvažnije je da budete zadovoljni onim što jedete.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

Nema onoga kome ovo nije pomoglo: Najljekovitija tinktura svijeta – recept

Kolika je ljekovita moć gaveza najbolje kazuje jedna narodna izreka. Dva zdrava prsta bi srasla, ako bi bila vezana žilicama od gavezovog korijena.

Gavez. Ovaj neugledni, izvana crni, a iznutra bjelkast ili žut korijen pomaže kod SVEGA!

Kod prijeloma (pa i zagnojenih) kosti, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, vena koje su otvorene, bolova u vratu, amputiranih udova pa čak i kod prorjeđivanja koštanog tkiva, bolova u rukama i nogama nakon lomova i skidanja gipsa, bolova u donjem dijelu kralježnice i oštećenja kralježnjaka, bolova u ramenima, laktu i koljenima, problema zbog osteoporoze, raznih bradavičastih i ostalih izraslina, trnjenja nogu od tabana do kuka, hemoroida, reumatskog zadebljanja mišića, otvrdllina od gihta, kostobolje, poremećaja cirkulacije.

Sve vrste ozljeda, ubode, modrice, rane, zgrušavanje krvi, liječi TINKTURA spravljena od korijena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji s lakoćom stvara novo tkivo pa stoga rana brzo zarasta, a alanto…