Preskoči na glavni sadržaj

KAKO IZLIJEČITI HEMOROIDE ZAUVIJEK: NAPARITE SE NA PARI OD MLIJEKA!

Međutim, dobra je vijest da se Majka Priroda i u ovom slučaju pobrinula za rješenje problema. Predstavljamo vam sjajne pripravke koji će vam olakšati bolove i ukloniti hemoroide.

Pripravci za hemoroide

I dok najčešći uzrok hemoroida kod muškarca treba tražiti u naprezanju tijekom pokreta crijeva, ženske hemoroide često izazivaju trudnoća i porod. Ovu bolnu pojavu može izazvati i zatvor, dugotrajno sjedenje, loše držanje i infekcija. Hemoroide, u nekim slučajevima, mogu uzrokovati bolesti poput ciroze.

Kako biste izbjegli hemoroide

Konzumirajte zdrave namirnice koje sadrže puno vlakana
Izbjegavajte dugotrajno sjedenje i ne zaboravite na pravilno držanje
Održavajte zdravu tjelesnu težinu kako biste izbjegli naprezanje
Pijte puno vode kako biste hidratizirali organizam i smanjili mogućnost za zatvor

Prirodni pripravci za olakšavanje tegoba

1. Počnite piti vodu. Činite to polagano. Ako samo “izlijete“ tekućinu u sebe, većinu ćete ubrzo morati izbaciti mokrenjem.

2. Uzmajte jod i crvenu papriku u obliku dodataka prehrani kako biste pomogli jačanju žila. Crvena paprika osim toga obnavlja tkivo želuca, dok je jod dobar za iritabilno crijevo i druge pojave koje mogu pogoršati hemoroide.

3. Nakon što ste obavili nuždu, priredite si sjedeću kupku s toplom vodom. Neka vam ručnik uvijek bude nadohvat ruke.

4. Nježno se smjestite na sjedeću kupku i ostanite na njoj pet minuta. Nakon četiri minute operite analno područje pa ga temeljito osušite. Dobro operite ruke prije i nakon cijelog postupka.

5. Upotrijebite sterilnu suhu krpu ili gazu u koju umotajte dvije kockice leda. Udobno se smjestite i prislonite tkaninu na anus. Držite 5 minuta.

6. Ponavljajte terapiju sjedećom kupkom i kockicama leda još tri puta.

7. Proces primjenjujte sve dok analno područje ne zacijeli. Pacijenti obično već na kraju prvog dana osjećaju značajno poboljšanje.

NARODNI LIJEK

-U lonac sipati 1,5 litar mlijeka. Dodati unutra 4 velike glavice crnog luka i kuhati dobro na blagoj vatri 15-20 minuta. Poklopiti lonac poklopcem na kome treba prethodno probušiti otvor za paru i sjesti iznad lonca, odnosno iznad otvora kroz koji izlazi para. Zagrijevati hemoroide nad tim otvorom, na pari, tokom 20 – 30 minuta. Sljedeći put parenje obaviti kroz tri dana. Smatra se da 3 ili 4 ovakva parenja definitivno rješavaju problem hemoroida. Tokom parenja treba se do struka uviti u ćebe da se para ne širi po prostoriji

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…