Preskoči na glavni sadržaj

ČUDESNI eliksir za čišćenje pluća od otrova (RECEPT)

Ukoliko ste pušač više od pet godina do sada ste već sigurno bar jednom imali bronhitis, koji karakteriše specifičan kašalj. Naravno da bi najbolje bilo da se zauvek odreknete cigareta i produžite život za bar deset godina.
eliksir- napitak

Ipak, ako još uvek niste spremni na ovako „radikalan” korak, predlažemo vam da u svakodnevnu ishranu uvrstite sledeće namirnice.

LUK

Već su uveliko poznate mnogobrojne blagodeti crnog i belog luka. Ove namirnice imaju i antikancerogeno dejstvo i odlična su preventiva za mnoga maligna oboljenja. Crni luk je pogotovo efektan u sprečavanju raznih respiratornih infekcija.

ĐUMBIR

Ovaj staroistočni začin od davnina je poznat po svom čudesnom lekovitom delovanju. Đumbir je takođe bitan za izbacivanje sekreta nakupljenog na plućima zbog pušenja.

KURKUMA

Ovaj neverovatni žuti začin obiluje vitaminima i mineralima, a sadrži i lekovite omega 3 masne kiseline. Kurkumi se pripisuje antivirusno, antibakterijsko i antikancerogeno delovanje, pa je zbog toga veoma poželjno uvrstiti ovaj začin u svakodnevnu ishranu.

RECEPT ZA ELIKSIR:

POTREBNO JE :Za čudesni sirup protiv kašlja i za čišćenje pluća biće vam potrebni sledeći sastojci:

400 g crnog luka, 1 l vode, 400 g šečera, 2 kašičice kurkume, očišćeni manji koren đumbira.

PRIPREMA:

U lonac sipati vodu, šećer i staviti da se kuva. Dodati očišćeni crni luk, isečen na četvrtine i narendani koren đumbira (veličine palca). Sipati kurkumu i kada provri smanjiti temperaturu. Kuvati dok se količina ne smanji za dva puta. Procediti, sipati u čistu staklenu teglu, a kada se sasvim ohladi držati ga u frižideru. Uzimati po dve supene kašike ujutru (na prazan stomak) i uveče dva sata pre obroka.

UPOZORENJE: Pre nego što počnete da uzimate neki lek, posavetujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

OVI LISTOVI SU NAM NA DOHVAT RUKE,A NOVA ISTRAŽIVANJA ŠOKIRAJU KOLIKU LJEKOVITOST IMAJU!

U listu vinove loze ima dosta vitamina C, E, A, K i B6, kao i niacina, željeza, vlakana, riboflavina, folata, kalcijuma, magnezijuma, bakra i mangana. Koristi se kao protivupalno i sredstvo za bolju cirkulaciju.

Protivupalno djelovanje

Listovi vinove loze imaju blago protivupalno djelovanje.

Hronična upala je uzročnik mnogih ozbiljnih bolesti, kao što su bolesti srca, mnoge vrste raka i Alzheimerova bolest, ali i artritisa, te bolesti probavnog sistema, poput Crohnove bolesti.

Dok životni stil i genetika pridonose razvoju hroničnih upala, ishrana koja je bogata protivupalnim namirnicama najbolja je strategija za smanjenje dugoročnih rizika od bolesti.
Hronična venska insuficijencija

Prema istraživanju sprovedenom 2010. na Odjeljenju za dermatologiju Univerziteta u Freiburgu, biljni ekstrakti iz vinove loze smanjuju edem u bolesnika s hroničnom venskom insuficijencijom. To je stanje koje karakteristiše problem povratka krvi iz nogu nazad u srce. Kad se krv teško vraća u srce, noge mog…

Pomaže u menopauzi,liječi astmu, čisti krv i jetru! CVIJET BOLJI OD HORMONA

Budući da sadrži izoflavone, crvena djetelina (Trifolium pratense) koristi se decenijama kao lijek za ublažavanje simptoma menopauze, pa je zbog svojih ljekovitih svojstava ova vrsta deteline prirodna alternativa tradicionalnoj hormonskoj terapiji. Pored toga, ima priznato mjesto u širokoj lepezi ljekovitih biljaka za liječenje mnogih bolesti.

Zdravstvene prednosti povezane s crvenom detelinom su brojne: korisna je u liječenju bronhitisa i astme, a izvrstan je i prirodni protivupalni lijek. Koristi i onima koji pate od osteoporoze jer izoflavoni skriveni u ljekovitoj biljci djeluju kao fitoestrogeni koji mogu pomoći u izgradnji gustoće kostiju. Osim toga, crvena detelina poboljšava cirkulaciju, povećava nivo dobrog holesterola u organizmu i jača arterije. Riječ je, takođe, o izvrsnom prečišćivaču krvi i jetre.

Tako, kažu, da kombinovana u istoj razmeri sa čičkom, štavljem, korijenom maslačka, žutom ružicom liječi i kancerozne tumore.

Kod raka grkljana koristi se jači čaj za ispiranje…

ZA SVAKU BOLJKU: URADITE UNUTRAŠNJU OPERACIJU ORGANIZMA I TO BEZ NOŽA!

Priroda umije jednim te istim sredstvom i uništiti i lječiti. Njene metode čovjek teško usvaja i sporo shvaća. Možda je to posljedica slabog poznavanja zakona prirode, jer priroda dobro čuva svoje tajne.Zato trebamo još puno učiti od nje. Međutim, i ako upoznamo njene tajne – ne slijedimo ih. Prilikom posta daje se dugotrajna pošteda svim organima tijela. Post je naročito koristan organima za probavu, koji dobivaju mogućnost obnavljanja. Post ima veliki utjecaj na stanje krvotoka.

Zakone prirode treba upoznati, živjeti s njima i poštovati ih. Na taj način prirodu možemo višestruko koristiti za svoje potrebe, odnosno za potrebe čovječanstva.

U drugoj polovini 19. stoljeća prof. Pušutin počeo je među prvima ispitivati mehanizam djelovanja posta. On je otkrio da je post stanje organizma u kojem se njegovi “rashodi” ne nadoknađuju potpuno. Zbog toga je organizam prinuđen funkcionirati na račun svojih vlastitih rezervi.
Brojni efekti

Istraživanja su pokazala da je pokretač gladi sam centa…