srijeda, 6. svibnja 2015.

Coca-Cola priznala svoju najveću tajnu. Hoćete li je i dalje piti?Čak je i predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku Sandy Douglas priznao kako sam sebi brani popiti previše Coca-Cole zbog zdravlja. U jednoj limenci Coca-Cole ima šest kocki šećera.

Nakon što je duhanska industrija izgubila bitku s javnošću i priznala da je pušenje štetno, sad i prehrambena industrija priznaje svoj dio krivnje za epidemiju pretilosti u razvijenim zemljama svijeta.

Tako je predsjednik Coca-Cole za Sjevernu Ameriku, Sandy Douglas, priznao je da svaki dan sam popije samo jednu Coca-Colu, a popodne eventualno onu bez šećera.

Ironično je da Douglas, koji za kompaniju radi 26 godina, priznaje kako sam sebi brani popiti previše Coca-Cole zbog zdravlja, a istovremeno potiče druge da je kupe.

Očito je da je Coca-Cola odlučila izmijeniti svoj imidž najprozivanijega krivca za debljinu u Amerikanaca jer je prije godinu dana i čelnik kompanije za Europu, James Quincey, priznao da uzrokuje pretilost. Priznao je nakon što ga je novinar suočio s činjenicom da u samo jednoj limenci ima šest kocki šećera.

‘I mi moramo dati svoj doprinos u rješavanju problema pretilosti. Desetljećima uzimamo više kalorija nego što potrošimo. Zato svojim potrošačima dajemo informacije o kalorijama na ambalaži i stavljamo te informacije u reklame’, izjavio je.

Nema komentara:

Objavi komentar