ponedjeljak, 4. svibnja 2015.

Četiri odlične primjene aspirina za koje niste znali

Do sada vam je bio najbolji saveznik protiv bolova u glavi, međutim primjena aspirina je daleko veća! Pogledajte četiri odlična načina da upotrijebite ovaj medikament.

Aspirin

Smanjuje pojavu peruti

Zbog salicilne kiseline koju sadrži, a koja je sastojak i mnogih šampona protiv peruti, aspirin može pomoći u borbi protiv tih dosadnih bijelih ljuspica. Zdrobite dva ili tri aspirina i pomiješajte ih sa uobičajenom količinom šampona koju koristite za svako pranje kose. Dobro umasirajte mješavinu u tjeme, ostavite da djeluje tri do pet minuta pa temeljno isperite.

Smiruje ubode i ugrize

Zahvaljujući svojim protivupalnim svojstvima, aspirin može smanjiti crvenilo, natečenost i bol od uboda i ugriza insekata. Navlažite tabletu aspirina i stavite je da djeluje na mjestu uboda nekoliko minuta.

Uklanja mrlje

Za uklanjanje mrlja od znoja izmiješajte u posudi tri zdrobljena aspirina i pola čaše tople vode. Natopite zamrljani dio majice u posudu i neka tako odstoji barem dva sata. Nakon toga, kao i inače operite majicu. Sa istom mješavinom možete ukloniti i mrlje od nikotina ili trave na rukama. Nanesite smjesu na mrlje, ostavite da djeluje 15 minuta, a zatim ruke temeljno operite.

Pospješuje rast biljaka

Aspirin je koristan i za sve vrste biljaka, bilo da su kućne ili dvorišne, jer ih čini otpornijim i pospješuje njihov rast. Rastopite jedan aspirin u tri i po litra vode i nakvasite biljke. Želite li da produžite život vašem lijepom buketu ili da spriječite pojavu gljivica, dodajte u vazu jedan aspirin.

Nema komentara:

Objavi komentar